Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Δελτίο τύπου της Α.Σ.Κ. - Ο.Τ.Α για την πανελλαδική σύσκεψη των μελών των Δ.Σ. των συλλόγων - μελών της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 27 Ιουνίου του 2012 πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική σύσκεψη των μελών των Δ.Σ. που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕ ΟΤΑ .
Η παρουσία των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων ήταν αρκετά ικανοποιητική, αν υπολογίσει κανείς την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους .
Τα μελανά σημάδια που άφησε το 41ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με  τους αποκλεισμούς των  18 Σωματείων, από την αποχώρηση μιας ολόκληρης παράταξης από το συνέδριο και από  το κρούσμα νοθείας που αποκαλύφθηκε,  έγιναν  σημείο ιδιαίτερης αναφοράς  από αρκετούς ομιλητές που τα κατέκριναν.
Από το σύνολο των ομιλητών  αναδείχτηκε η τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα των προηγούμενων   συγκυβερνήσεων. Μίλησαν επίσης για  την αναμενόμενη λαίλαπα που έρχεται από τα προσχεδιασμένα αλλά και τα καινούργια μέτρα  που θα παρθούν από την νέα εγχώρια τρόικα που μας προέκυψε από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Μέσα από τις τοποθετήσεις των μελών των Δ.Σ. αναδείχτηκε η αδυναμία του συνδικαλιστικού κινήματος να αναχαιτίσει τον νεοφιλελευθερισμό των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων και να αποτρέψει τα αποτελέσματα και  τις συνέπειες που έχει αυτή η πολιτική για τους εργαζόμενους

Οι Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών στους ΟΤΑ  με προτεραιότητα  την αποκομιδή  και την Διαχείριση των Απορριμμάτων.
Η προώθηση νέων ελαστικών μορφών εργασίας με ενοικίαση εργαζομένων από τις «αμαρτωλές» Μ.Κ.Ο.
Η καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, η απαράδεκτη κατάσταση με τον  ΕΟΠΥΥ, η κατάργηση σημαντικών κοινωνικών δομών, οι νέες περικοπές μισθών, η εξαίρεση πολλών εργαζομένων από το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας καθώς και η μη αναδρομικότητά του, οι καταργήσεις υπηρεσιών και οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων από το Δημόσιο, ήταν από τα κύρια προβλήματα που αναφέρθηκαν και αναπτύχθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη των μελών των Δ.Σ., προβλήματα φυσικά που όπως επισημάνθηκε αναζητούν άμεσες λύσεις.

Πέρα όμως από την αναφορά των προβλημάτων του κλάδου, αποτυπώθηκε έντονα και η ανάγκη δυναμικής αντίδρασης και αντίστασης για την ανατροπή των μέτρων που έχουν παρθεί ή πρόκειται να παρθούν από την νέα τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση και που αν τα προηγούμενα μέτρα συντέλεσαν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση των εργαζομένων, τα νέα που θα παρθούν είναι ικανά να αποτελέσουν την ολοκληρωτική καταστροφή τους.

Πολλοί συνάδελφοι επεσήμαναν πως αν αφήσουμε να μας προσπεράσουν πάλι τα γεγονότα και το σ.κ. κίνημα μείνει αγκυλωμένο σε λάθη, παραλήψεις και κωλυσιεργίες του πρόσφατου παρελθόντος οι εργαζόμενοι θα έχουν υποστεί άλλη μια ήττα.

Τόνισαν  ότι για να έχει νόημα η προχτεσινή πανελλαδική σύσκεψη των μελών 
και για να μην   κριθεί σαν προσχηματική, πρέπει αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης  να συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και να χαράξει τον δρόμο του αγώνα που πρέπει άμεσα να ακολουθήσουμε.


Το πρόγραμμα δράσης  από μόνο του δεν ανατρέπει την εξαθλίωση  και την  καταστροφή  στην οποία μας σπρώχνουν οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές συγκυβερνήσεις.

Το πρόγραμμα δράσης που κατέθεσε η Ομοσπονδία  δεν πρέπει να μείνει μόνο στα χαρτιά. Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί ο αγώνας που δεν δόθηκε χτες.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2012                                                        Α.Σ.Κ. - Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...