Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η Δημ. Αρχή Πειραιά συνεχίζει να μας απαξιώνει !!!



Ανακοίνωση της Ελεύθερης Αγωνιστικής Έκφρασης για την συνεχιζόμενη προσπάθεια απαξίωσης του τμήματος επισκευής και συντήρησης οχημάτων - μηχανημάτων από την Δημοτική Αρχή Πειραιά καθώς και την επιχειρούμενη παραπλάνηση των εργαζομένων από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών - Μηχανικών και Εργ/τών Δήμου Πειραιά.
 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ                                          ΠΕΙΡΑΙΑΣ 27/6/2012
        ΕΚΦΡΑΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Ο εμπαιγμός  από μέλη του προεδρείου του Σωματείου  συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, τόσο που κανείς αρχίζει να προβληματίζεται αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης των συναδέλφων αλλά και  του τμήματος επισκευής και συντήρησης οχημάτων και μηχανημάτων.

Δεν έχουν περάσει καν λίγες ημέρες από την ημέρα που ο Γραμματέας του Σωματείου, αντιδρώντας στην ανακοίνωση μας για την προσπάθεια απαξίωσης της υπηρεσίας μας,  διαβεβαίωνε τους συνάδελφους εργαζόμενους στο συνεργείο ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου θα στηρίξει το τμήμα με προσλήψεις έστω και συμβασιούχων οκτάμηνης διάρκειας, αναγνωρίζοντας τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται και δεν μπορούν πλέον να καλυφτούν όλες οι βάρδιες με τις απαραίτητες ειδικότητες, πράγμα που καθιστά ακόμα και την κίνηση των οχημάτων ανασφαλή.

Αλλά το ψέμα και η υποκρισία του απέναντι στους συναδέλφους  για δήθεν ενδιαφέρον στα προβλήματα τους είχε πολύ κοντά ποδάρια.

Στην προχτεσινή (25/6/2012) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το έβδομο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την λήψη απόφασης πρόσληψης 90 συμβασιούχων οκτάμηνης διάρκειας σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα όπως αυτές τις ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών. Καμία αναφορά όμως δεν έγινε για να καλυφθούν θέσεις από τις 90 που εγκρίθηκαν για πρόσληψη τεχνίτη.

Το Σωματείο ενώ όφειλε να είναι παρών και να παρέμβει για αυτό το σοβαρό πρόβλημα των εργαζομένων – μελών του ήταν για άλλη μία φορά απών. Έτσι όπως και στο παρελθόν έχουμε πράξει και λόγω του ότι δεν είχαμε θεσμικό ρόλο για να παρέμβουμε, αποτανθήκαμε στον Δημοτικό Συνδυασμό «Συμμαχία στον Πειραιά» να παρέμβει, αναλύοντας του τους φόβους και τις αγωνίες μας για την διάλυση ουσιαστικά του τμήματος επισκευής και συντήρησης οχημάτων – μηχανημάτων που επιχειρείτε μεθοδικά.

Η Δημοτική Αρχή παρά την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Καρδαρά δεν έκανε δεκτό το αίτημα μας δικαιολογώντας μάλιστα την στάση της λέγοντας ότι ενδιαφέρονται μόνο για οδηγούς και εργάτες, παραβλέποντας βέβαια το γεγονός ότι για να κινηθούν τα οχήματα θα πρέπει και κάποιος να τα επισκευάζει. Τελικά το θέμα ψηφίστηκε πλειοψηφικά, μιας και οι συνδυασμοί «Συμμαχία στον Πειραιά» και «Λαϊκή Συσπείρωση στον Πειραιά» το καταψήφισαν. 
Συνάδελφοι,

Η «παράβλεψη» αυτή δεν είναι τυχαία. Έχουμε επισημάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό μέσα από τις ανακοινώσεις μας ότι τέτοιες κινήσεις, όπως η σοβαρή έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και η μη πρόσληψη του, καθώς και η καθοδηγούμενη καθυστέρηση προμήθειας ανταλλακτικών που παρατηρείται, οδηγούν στην πλήρη απαξίωση του τμήματος και των εργαζομένων σε αυτό, δημιουργώντας έτσι άλλοθι στην Δημοτική Αρχή  για να μπορέσει να κρίνει «υποχρεωτικό» τον Ιδιώτη και σε αυτό τον τομέα.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που και ο Δήμαρχος αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, έχουν αναφερθεί υποτιμητικά για τους εργαζόμενους του συνεργείου και για την «τύχη» του.

Μπροστά στα σοβαρά προβλήματα που μας έχουν δημιουργήσει οι μνημονιακές πολιτικές των συγκυβερνήσεων και σε αυτά που είναι σίγουρο ότι θα πάρει η νέα ενδοχώρια κυβερνητική τρόικα συνεχίζοντας την αντιλαϊκή και αντεργατική της προηγούμενης, δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς και να περιμένουμε τα εργασιακό μας τέλος.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούμε να δώσουμε αγώνες επιβίωσης τόσο σε τοπικό όσο και σε κλαδικό πανελλαδικό επίπεδο. Το Δ.Σ. του Σωματείου μας δεν δείχνει ικανό να μπορεί ανταποκριθεί στις σοβαρές αυτές περιστάσεις και τις πρωτοβουλίες πρέπει να τις πάρει η βάση – τα μέλη του.

Παρά του ότι και στην προηγούμενη ανακοίνωση μας είχαμε ζητήσει να πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει να «σφυρίζει» αδιάφορα χωρίς να μας απαντά.

Όχι μόνο δείχνει έτσι μια ανεύθυνη στάση απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν, αλλά γίνεται και φανερή η διάθεση του να παραπλανήσει τους εργαζόμενους από τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η στάση τους αυτή δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τον εργαζόμενο, ενώ αντίθετα βολεύει πολύ την κάθε Δημοτική εργοδοτική Αρχή και την κυβέρνηση που μας θέλει άβουλους και άτολμους ώστε να μπορούν ανενόχλητοι να ολοκληρώνουν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά σχέδια τους.

Καλούμε για άλλη μια φορά τη διοίκηση του Σωματείου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη γενική συνέλευση όπου θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν τις αποφάσεις που δεν μπορούν πάρουν οι ίδιοι.

Για την Ελ. Αγ. Εκ.
Γ. Λεωτσάκος
Β. Γκιτάκος
(Μέλος Γεν. Συμβουλίου ΠΟΕ – ΟΤΑ)     

δημοσίευσε ...