Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ στηρίζει την 24ωρη απεργία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής ενάντια στις απολύσεις



Η κυβέρνηση με το βλέμμα αποκλειστικά στραμμένο στην επιτυχία της 3ης αξιολόγησης από τους «θεσμούς», που αναμφίβολα θα φέρει νέα δυσβάσταχτα οικονομικά και αντεργατικά μέτρα στους εργαζόμενους και την κοινωνία, ξεχνά εσκεμμένα τις νομοθετικές ρυθμίσεις που η ίδια ψήφισε και αφορούν την μονιμοποίηση των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί από Προσωρινούς Πίνακες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.
          Το άρθρο 82 του Ν. 4483/2017 που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ψηφίσει κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και των εργαζομένων στους Δήμους και προβλέπει την διαδικασία μονιμοποίησης των εργαζομένων από τους Προσωρινούς Πίνακες οι οποίοι απασχολούνται για περισσότερα από επτά και οκτώ έτη στους Δήμους, παραμένει κενό γράμμα Νόμου, αφού η ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν υλοποιείται.
          Είναι ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε έναν νέο εμπαιγμό της κυβέρνησης η οποία φέρει απόλυτα την ευθύνη της κωλυσιεργίας της διαδικασίας, προκειμένου, ενόψει της 3ης αξιολόγησης, να δείξει στους «θεσμούς» ότι ακολουθά και εφαρμόζει πιστά τις εντολές τους.
          Ωστόσο όμως η κωλυσιεργία της κυβέρνησης και η αφοσίωση της κυβέρνησης στις εντολές των «θεσμών» οδηγεί εργαζόμενους στην ανεργία.
          Ο αγώνας που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνη η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με κεντρικό αίτημα «μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους» και «καμία απόλυση εργαζομένου» δεν τερματίστηκε. Συνεχίζεται μέχρι η κυβέρνηση υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε και από τον αγώνα των εργαζομένων μετουσιώθηκαν σε Νόμους και μέχρι τελικά καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας, με κακοπληρωμένους, ολιγόμηνους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους, όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ.
          Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλύπτει συνδικαλιστικά κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία Συλλόγου όπου Μέλη της αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα της απόλυσης. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει την 24ωρη Απεργία της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου 2017 που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής και την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 – Αθήνα) στη 1:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Καλούμε για άλλη μία φορά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη να ορίσει άμεσα ημερομηνία συνάντησης με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. προκειμένου να συζητηθούν σοβαρά θέματα που απασχολούν των κλάδο εργαζομένων στους Δήμους και ζητούν άμεση λύση.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...