Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Σ.Ε.Δ. Αγίας Παρασκευής: « Με ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη απαντάμε στις απολύσεις και στην απληρωσιά.»



Σε 24ωρη Απεργία την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 13:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προχωρεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ) με αφορμή την απόλυση εργαζομένης από τους Παιδικούς Σταθμούς που είχε προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, αλλά και την μη καταβολή των δεδουλευμένων που συνεχίζεται για τις 8 εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νομικού Προσώπου ΠΑΟΔΑΠ.
Ο ΣΕΔΑΠ πρωτοπόρος στον αγώνα για να παραμείνουν στην εργασία και να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν με τα αποτελέσματα από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και να ψηφιστεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση που τελικά θα τους μονιμοποιεί στην θέση που προσλήφθηκαν και εργάζονται για πολλά χρόνια, συνεχίζει τον αγώνα και καλεί τα Σωματεία που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, απαιτώντας την άμεση υλοποίηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας μονιμοποίησης των εργαζομένων και επαναφοράς στην εργασία όσων απολύθηκαν.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής αναφέρει:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη απαντάμε στις απολύσεις  και στην απληρωσιά.
Με 24ωρη Απεργία την Πέμπτη, 9 Νοέμβρη 2017 και με παράσταση διαμαρτυρίας στις 13:00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών, απαντά ο ΣΕΔΑΠ, στην απόλυση εργαζομένης που είχε προσληφθεί από τους Προσωρινούς Πίνακες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ καθώς και στην μη καταβολή των δεδουλευμένων σε 8 εργαζόμενες στην καθαριότητα του ΝΠΔΔ ΠΑΟΔΑΠ.
Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους, το περασμένο καλοκαίρι, ανάγκασαν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις τόσο για τους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί από τους Προσωρινούς Πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ όσο και για τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες καθαριότητας που οι συμβάσεις τους είχαν λάβει δύο και τρεις παρατάσεις.
Ωστόσο, η κυβέρνηση κωλυσιεργεί προκλητικά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας που προβλέπει ο νόμος για την μονιμοποίηση των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί από τους «Προσωρινούς Πίνακες», με αποτέλεσμα οι Δήμαρχοι να προχωρούν στην απόλυσή τους. Επιπροσθέτως,  η κυβέρνηση με την «κουτσή» νομοθετική ρύθμιση του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017 για τους εργαζόμενους συμβασιούχους με παρατάσεις, αφήνει περιθώρια σε Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής, με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι για περισσότερο από τρεις μήνες.
Όπως αντισταθήκαμε και αναδείξαμε, ως σύλλογος, τον αγώνα για να βρεθεί μόνιμη λύση για τους εργαζόμενους από τους «Προσωρινούς Πίνακες», έτσι και τώρα συνεχίζουμε τον αγώνα για την υλοποίηση της λύσης αυτής και την αποτροπή των απολύσεων.
Καλέσαμε και τότε με την ψήφιση του νόμου 4483/31/7/17 όλους τους δημάρχους να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παραμονή των συναδέλφων σε μόνιμες θέσεις εργασίας και την επαναπρόσληψη όσων έχουν ήδη απολυθεί, ώστε να δοθεί τέλος στην ομηρία και οριστική επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος σε βάρος των εργαζομένων.
Καλούμε και τώρα τους συναγωνιστές μας, τους Συλλόγους Εργαζομένων των Δήμων που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα (Πετρούπολης, Ηρακλείου, Χανίων κλπ) να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 στις 13:00 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Επίσης, καλούμε την Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. να στηρίξει την απεργιακή κινητοποίηση και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να επισπεύσει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μονιμοποίησης των εργαζομένων και επιστροφής όλων των απολυμένων στην εργασία τους, καθώς και να δώσει λύση στο φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας που απορρέει από την άρνηση των επιτρόπων του ΕΛ.ΣΥΝ. να υπογράψουν τα εντάλματα μισθοδοσίας.
Ζητάμε:
Την άμεση εφαρμογή του άρθρου 82 του Νόμου 4483/2017, την ολοκλήρωση της διαδικασίας μονιμοποίησης των εργαζομένων από τους «Προσωρινούς Πίνακες» και επαναφοράς όλων των απολυμένων.
Την καταβολή όλων των δεδουλευμένων και την ακώλυτη καταβολή της μισθοδοσίας στις οκτώ εργαζόμενες στην καθαριότητα του ΝΠΔΔ ΠΑΟΔΑΠ καθώς και την ένταξή τους στην διάταξη του άρθρου 24 του Ν.4479/2017.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΜΗΡΟΙ.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

δημοσίευσε ...