Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Με απεργία απαντάμε στην απαξίωση, την αδιαφορία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης στους εργαζόμενους των Δήμων



Οι δυναμικές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των εργαζομένων στους Δήμους που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι έφεραν αποτελέσματα και η πίεση που ασκήθηκε ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετήματα.
Ωστόσο όμως τέσσερις μήνες μετά και η κυβέρνηση προσηλωμένη εξ ολοκλήρου στην 3η αξιολόγηση από τους «θεσμούς» και ως καλό και υπάκουο παιδί, στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, κωλυσιεργεί τις διαδικασίες εφαρμογής των νόμων που η ίδια έχει ψηφίσει.
Με διαρροές στα ΜΜΕ και αόριστες προφορικές δεσμεύσεις για εφαρμογή των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν τους εργαζόμενους του κλάδου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αποφεύγει, προκλητικά πλέον, συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που της έχει ζητηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Απέναντι στην συνεχιζόμενη απαξίωση της ομοσπονδίας και των εργαζομένων στους Δήμους αλλά και στην τεχνητή καθυστέρηση της κυβέρνησης να δώσει άμεσες λύσεις σε προβλήματα που τις περισσότερες φορές δημιουργούνται από την προχειρότητα και την εσκεμμένη πολύ-ερμηνεία των νομοθετημάτων της, προκειμένου να τα έχει με όλους «καλά», το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ υπερψήφισε την 24ωρη Απεργία που ομόφωνα αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017.
Θα πρέπει να διευκρινίσουμε όμως ότι το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ διαφώνησε και για το πλαίσιο και για τον σχεδιασμό των δύο συγκεντρώσεων της απεργιακής κινητοποίησης όπως τελικά ψηφίστηκαν και αποφασίστηκαν από τις δυνάμεις της ΣΥΝ.ΑΝ και ΔΑΚΕ-ΟΤΑ.
Από θέση αρχής δεν θα μπορούσαμε να μπούμε στην λογική που θέλουν να μας επιβάλλουν διαχρονικά οι κυβερνώντες, αυτή του κατακερματισμού των προβλημάτων ανά κλάδο ή ειδικότητα και της διάσπασης των εργαζομένων που οδηγούν στον ατομισμό και κατ’ επέκταση στον κοινωνικό αυτοματισμό. Τα προβλήματα είναι κοινά και αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Ούτε βέβαια μπορούμε να μπούμε στην λογική των συντεχνιακών πρακτικών, της εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων και της πολεμικής διαμάχης μεταξύ εργαζομένων θίγοντας επαγγελματικά δικαιώματα άλλων κλάδων, προκειμένου να αποκομιστούν παραταξιακά οφέλη ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου της ομοσπονδίας.
Η συντεχνιακή αντιμετώπιση του θέματος της προσχολικής αγωγής  τον μόνο που βολεύει είναι την κυβέρνηση, αλλά και όλους όσοι θέλουν να το αναδείξουν επικοινωνιακά και μόνο, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τους σχεδιασμούς και τις ευθύνες της για την κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των Ιδιωτών.
Άλλωστε λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν και είναι πολλά και διεκδικήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς και για το προσωπικό που εργάζεται σ’ αυτούς, το αρμόδιο υπουργείο για παρεμβάσεις είναι το Εσωτερικών και όχι το Παιδείας που η ΣΥΝ.ΑΝ και η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν εξυπηρετώντας σκοπιμότητες να γίνει η πρώτη απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Νοέμβρη.
Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 – Αθήνα).
Καμία ανοχή στις κωλυσιεργίες, την αδιαφορία και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης.
Ζητάμε :
Να εγκριθούν όλα τα αιτήματα των δήμων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και να προγραμματιστούν προσλήψεις για το 2018 και στις άλλες υπηρεσίες των δήμων, με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.
Να ενταχθεί στις διατάξεις του άρθ. 24 του Ν.4479/2017 και το προσωπικό καθαριότητας των Νομικών Προσώπων των Δήμων, καθώς και της καθαριότητας εσωτερικών χώρων, ώστε να αποφευχθούν τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού όπως συνέχεια διακηρύσσει η κυβέρνηση.
Άμεση διαβούλευση και γνωστοποίηση των όρων του διαγωνισμού, ώστε κανένας εργαζόμενος – συμβασιούχος να μην απολυθεί και Άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού.
Καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων εκεί όπου οι επίτροποι του Ελ.Συν αρνούνται να εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής.
Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου των εργαζομένων σε κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες (ΒΣΣ,ΚΗΦΗ,ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Παιδικοί Σταθμοί κλπ) που εργάζονται για πάνω από 10 και 12 χρόνια.
Ολοκλήρωση της διαδικασίας μονιμοποίησης των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ σύμφωνα με το άρθρο 82 του Ν.4483/2017.
Την άμεση υπογραφή της Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου και κατάθεση πλαισίου αιτημάτων για το 2018, που θα περιλαμβάνει αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά διατάξεων για τα ΒΑΕ που έχουν καταργηθεί, διασφάλιση, επέκταση και εξορθολογισμός του ανθυγιεινού επιδόματος για να μη δημιουργούνται αδικίες και ανισότητες και επέκταση εφαρμογής της ΣΣΕ και στους εργαζόμενους των ΝΠΙΔ, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τις ΑΕ των ΟΤΑ.
Την άμεση έκδοση ολοκληρωμένης και σαφούς διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη πρόσφατα από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., για να μην επιδέχεται αυθαίρετες ερμηνείες και αποκλεισμούς κατηγοριών εργαζομένων, όπως γίνεται με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα εσωτερικών χώρων και δημοτικών κτηρίων
Την άμεση έκδοση οδηγιών και διευκρινήσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εφαρμογή των διατάξεων του Πολυνομοσχεδίου (Ν.4483/2017), καθώς έχει δημιουργηθεί σύγχυση και αναστάτωση στις Δημοτικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να μένουν μέχρι σήμερα ανεφάρμοστες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους.
Την άμεση έκδοση και καταβολή της ΕΦΑΠΑΞ παροχής στους συνταξιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 17-11-2017


Η ανακοίνωση – κάλεσμα του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...