Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Οι δίκες κατά μηχανικών του δημοσίου καλά κρατούν – Στάση Εργασίας Τρίτη 7 Νοέμβρη



Το πρόβλημα είναι σοβαρό, ειδικά σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, που η ποινικοποίηση έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, ιδιαίτερα σε Δήμους. Και αν η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα πρωτοπορία σε τέτοια θέματα, τίποτα δεν αποκλείει οτι στη σημερινή εποχή της γενικευμένης κρίσης, το φαινόμενο δεν θα εξαπλωθεί παντού σαν εργαλείο υποταγής και υπονόμευσης ταυτόχρονα.
– ποινηκοποίηση της εργασίας ιδιαίτερα των μηχανικών
– άδικες διώξεις που έχουν αποτέλεσμα ψυχική, σωματική, οικονομική εξόντωση
– άρνηση ανάληψης ευθυνών και μεταβίβασής τους στους υπαλλήλους απο τις διοικήσεις.
– άρνηση κάλυψης ακόμη και εξόδων δικηγόρων.
– αδιαφορία των συνδικαλιστικών οργάνων και των τοπικών σωματείων τα οποία οχι μόνο δεν συμπαραστέκονται αλλά πολλές φορές είναι εχθρικά και υπονομευτικά (αν ο δικαζόμενος δεν προσκυνάει την αυθεντία των αφεντικών των σωματείων), σε σημείο που για πολλούς εργαζόμενους να μπαίνει το ερώτημα: ποιός θα μας προστατεύσει απο τους φύλακες;
– διάλυση των υπηρεσιών, κυριαρχία του ατομισμού και του βολέματος, διαχωρισμοί στο εσωτερικό των σωματείων σε »δικούς μας» και αντιπάλους, όχι στη βάση πολιτικών διαφορών, αλλά για την εξυπηρέτηση συμφερόντων και εκδουλεύσεων, πάντα με τις ευλογίες των διοικήσεων.
– Εδώ ενα παλιότερο αρθρο της »aftodioikisi.gr» για υποθέσεις ποινικών διώξεων, που οσον αφορά τη Θεσσαλονικη τα ποσοστά είναι τραγικά μεγάλα, ειδικά αν ειδωθούν σαν ποσοστά επι των υπηρετούντων υπαλλήλων στο σύνολο της χώρας
Η Ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ για άλλη μια δίκη αναφέρει:
Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΜ εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή του, ενόψει του Εφετείου που επίκειται για την Τρίτη 7/11/2017, στη συνάδελφο και Γενική Γραμματέα της ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Ταμία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ, Κριστίνα Μακνέα.
Η παραπάνω δικαστική περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί η συνάδελφος μηχανικός αφορά πρωτόδικη παντελώς άδικη καταδίκη, για ζήτημα που άπτεται των υπηρεσιακών καθηκόντων της στο πλαίσιο συντηρήσεων δημοτικών οδών. Είναι γνωστό ότι  για τα ζητήματα αυτά μεταφέρονται επανειλημμένα, οι ευθύνες των αρμόδιων αιρετών που εκ του νόμου αποφασίζουν και ιεραρχούν τις ανάγκες και προτεραιότητες των έργων, στις πλάτες των συναδέλφων υπαλλήλων μηχανικών. Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που αναγκάζεται να βιώνει όλη η χώρα. η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η ελλιπής χρηματοδότηση του προγράμματος δημοσίων έργων και η μη εκλεξιμότητα των έργων συντήρησης οδικού δικτύου από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα έχουν μετατρέψει τους μηχανικούς σε «εξιλαστήρια θύματα» καθώς είναι αδύνατη και η υπερφορολόγηση των δημοτών για την αστυνόμευση και εκτέλεση βασικών έργων συντήρησης για λογαριασμό των υπηρεσιών τους. Οι συνάδελφοι καλούνται να «απολογούνται» και να «πληρώνουν» χωρίς να τους έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα μέσα. πόροι, προσωπικό κ.α., και να αντιμετωπίζουν καλά στοιχειοθετημένες διεκδικήσεις για συμβάντα, που λόγω της συνολικής «ανεπάρκειας» γίνονται αντιληπτά μετά από πάρα πολύ καιρό.
·         Λέμε ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της εργασίας μας
·         Λέμε ΟΧΙ στις άδικες διώξεις υπαλλήλων για θέματα που δεν αποτελούν δική τους ευθύνη
·         Λέμε ΟΧΙ στην “αμυντική” άσκηση των καθηκόντων των μηχανικών εξαιτίας αυτής της
κατάστασης
·         Στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους μηχανικούς που εμπλέκονται άδικα σε δικαστικές και πειθαρχικές περιπέτειες
Καλούμε τα μέλη μας να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Τρίτη 7 Νοέμβρη από τις 11:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου και να δώσουν και δυναμικό παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου.

δημοσίευσε ...