Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Δήμος Αλίμου: Δημοτική Αρχή και υπηρεσιακοί παράγοντες στο κυνήγι συνδικαλιστών



Η εκδικητική μανία της Δημοτικής Αρχής του κ. Αν. Κονδύλη κατά συνδικαλιστών κυρίως του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ συνεχίζεται και όσο αυτή κορυφώνεται τόσο περισσότερο αποδεικνύεται ότι τα συνδικαλιστικά μας στελέχη δεν χειραγωγούνται και δεν υποτάσσονται  κάτω από τις εντολές της εργοδοσίας.
Μετά την πρόσφατη μήνυση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Αλίμου μαζί με τέσσερις αντιδημάρχους της Δημοτικής του Αρχής κατά συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ,  της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του προέδρου του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων για την συνδικαλιστική παρέμβαση που πραγματοποίησαν στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, προκειμένου να σταματήσει η αυθαίρετη και αναίτια πειθαρχική δίωξη της Αντιπροέδρου του Συλλόγου που ήθελαν την παραπομπή της σε πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης, τα πυρά της Δημοτικής Αρχής στράφηκαν μέσω της διορισμένης από τον Δήμαρχο Διευθύντριας των Παιδικών Σταθμών στην Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων, Αναστασίας Παπαχρίστου.
Η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών με έγγραφο της καλεί την Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Αναστασία Παπαχρίστου, να δώσει εξηγήσεις, γιατί η Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων την ημέρα κατά την οποία είχε αιτηθεί συνδικαλιστική άδεια «τόλμησε» μετά το πέρας της συνδικαλιστικής της δράσης να επιστρέψει στην εργασία της.
Είναι ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή Κονδύλη χρησιμοποιεί ακόμα και υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι πρόθυμα για να διατηρούν την εύνοια του Δημάρχου εκτελούν τις εντολές τους, προκειμένου να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τους συνδικαλιστές που αντιδρούν και αντιστέκονται στην αυθαιρεσία και στον αυταρχισμό τους.
Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου αναφέρει:
Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου καταγγέλλει τις τελευταίες διώξεις που έχουν προνόμιο να επωμίζονται όσοι προβάλλουν αντίσταση και όσοι αρθρώνουν λόγο για τα τεκταινόμενα στον Δήμο Αλίμου, ανάμεσα σε αυτούς μέλη της παράταξης του ΜΕΤΑ εργαζομένων Δήμου Αλίμου και φίλοι.
Όσοι δεν επιτρέπουν να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες και να ξεπουληθούν οι δομές του Δήμου μπαίνουν στο στόχαστρο της Διοίκησης. Τελευταία επίδειξη εμπάθειας και συνδικαλιστικής δίωξης πραγματοποιήθηκε στην Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων, Παπαχρίστου Αναστασία, με κατασκευασμένες κατηγορίες και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη. Και βέβαια γεγονός που δείχνει πόσο έχει χαθεί η στοιχειώδης ψυχραιμία από τη μεριά της Διοίκησης, η Διευθύντρια του Ν.Π.Δ.Δ. των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κυρία Καλαθιανάκη-Νικολάου Παναγιώτα έφτασε στο σημείο να καλέσει σε απολογία την Γραμματέα του Συλλόγου των εργαζομένων Δήμου Αλίμου επειδή την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 έκανε χρήση της συνδικαλιστικής της άδειας για να παρευρεθεί στο Α’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο Αθηνών και κατόπιν συναίνεσης των μελών του να τοποθετηθεί κατά της ψήφισης του προτεινόμενου από την Διοίκηση αναξιοκρατικού Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, εκπροσωπώντας τη φωνή των εργαζόμενων και μεταφέροντας τη δίκαιη ένστασή τους. Καταφέραμε λοιπόν το θέμα της ψήφισης του Ο.Ε.Υ. του Δήμου Αλίμου να μεταφερθεί σε άλλη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για να μπορέσει να συζητηθεί το θέμα εκτενώς και να αποφασίσουν. Αυτό φαίνεται να ενόχλησε την Διοίκηση και την ίδια μέρα η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών ζητάει έγγραφες εξηγήσεις από την Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Παπαχρίστου Αναστασία, γιατί αφού ολοκλήρωσε το συνδικαλιστικό της καθήκον και την τοποθέτησή της στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, που παρευρίσκονταν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, επέστρεψε στην εργασία της.
Η ίδια η Διευθύντρια έχει επανειλημμένα επισημάνει και με έγγραφά της την σημαντική έλλειψη προσωπικού. Από αίσθημα ευθύνης λοιπόν αλλά και συναδελφικής αλληλεγγύης η συνδικαλίστρια αλλά και εργαζόμενη επέστρεψε στο τμήμα που απασχολείται και που φιλοξενεί μη αυτοεξυπηρετούμενα βρέφη για να προσφέρει την υπηρεσία της για όσο της απέμενε για την λήξη του ωραρίου της αλλά και τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.
Παρόλα αυτά όμως, η Διευθύντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κυρία Νικολάου Καλαθιανάκη Παναγιώτα θεώρησε σωστό να καλέσει σε απολογία τη συνάδελφο. Πρόθυμη να ικανοποιήσει προφανώς την Διοίκηση και τον Δήμαρχο βάζει στο στόχαστρο τους υπαλλήλους που αρθρώνουν λόγο ενάντια στην αναξιοκρατία στις υπηρεσίες του Δήμου και υπερασπίζονται τον Δημόσιο και ποιοτικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου με αποφασιστικότητα και θάρρος αντί να εισηγείται για προσλήψεις προσωπικού και να στηρίζει το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και το έργο τους για το οποίο καμαρώνει δημοσίως. Και όλα αυτά, με αντάλλαγμα βέβαια την παραμονή της στη θέση της Διευθύντριας με ανάθεση, αφού βέβαια το Νομικό Πρόσωπο δεν προχωράει την διαδικασία των κρίσεων για την επιλογή προϊστάμενων και Διευθυντών, μην έχοντας τα τυπικά προσόντα για τη θέση αυτή.
Θεωρούν ότι με τις αλλεπάλληλες κλήσεις σε απολογία και συνδικαλιστικές διώξεις μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων θα κάμψουν την αγωνιστικότητα μας και θα μας μετατρέψουν σε πειθήνια όργανα της Διοίκησης που θα στηρίζουν τις τακτικές και επιλογές τους, όπως προφανώς είχαν συνηθίσει με συνδικαλιστικά στελέχη άλλης παράταξης.
Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν και όσοι ονειρεύονται την ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Υπηρεσιών και των Παιδικών Σταθμών που θα στέλνει τον λογαριασμό στους Δημότες, απαντάμε πως θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος και με κάθε νόμιμο μέσο για αξιοκρατικές και με δημόσιο χαρακτήρα ποιοτικές και φθηνότερες υπηρεσίες προς τον Δημότη.
                           ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ, 8-11-2017

δημοσίευσε ...