Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συμπαράσταση στους διωκόμενους Δημάρχους και Εργαζόμενους για τον «επανέλεγχο» συμβάσεων



Τη στήριξη, αλληλεγγύη και συμπαράσταση της εκφράζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στους Δήμαρχους Ζωγράφου και Χαλανδρίου Τίνα Καφατσάκη και Σίμο Ρούσσο καθώς και στις Διευθύντριες Προσωπικού των ίδιων Δήμων Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου και Στέλλα Μπακόλα, που δικάζονται την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στο Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, επειδή τον Σεπτέμβριο του 2014 αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των Συμβάσεων Εργαζομένων των Δήμων Ζωγράφου και Χαλανδρίου που μετατράπηκαν σε Αορίστου Χρόνου, όπως όριζε η ρύθμιση του τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι Δήμαρχοι και οι συναδέλφισσες  Διευθύντριες Προσωπικού των Δήμων Ζωγράφου και Χαλανδρίου  «έπραξαν τα αυτονόητα, υλοποιώντας Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων. Αρνήθηκαν να στείλουν στοιχεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια δεκάδες εργαζόμενους του Δήμου στην απόλυση, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση του αιτήματος των δανειστών για απόλυση χιλιάδων εργαζομένων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την διάλυσή της και την παραχώρηση των υπηρεσιών της στα μεγάλα επιχειρηματικά-ιδιωτικά συμφέροντα.
Τρία (3) χρόνια μετά την προσπάθεια των δανειστών, σε αγαστή συνεργασία με την τότε κυβέρνηση της χώρας Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ., για απόλυση χιλιάδων εργαζομένων από τους Δήμους και το ξεπούλημα των υπηρεσιών τους σε ιδιώτες, οι διώξεις εναντίον των αιρετών και εργαζομένων που αντιστάθηκαν  σθεναρά  απέναντι  σε  αυτές τις πολιτικές και τακτικές και υπερασπίστηκαν τους εργαζόμενους και το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων, συνεχίζονται.» όπως αναφέρουν τα Δελτία Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ενώ στα Δελτία Τύπου της Ομοσπονδίας επισημαίνεται η στάση που θα πρέπει να κρατήσουν οι Δημάρχοι Ζωγράφου και Χαλανδρίου και στο θέμα της «αξιολόγησης» που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση ώστε να μην λειτουργήσουν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός στον αγώνα των εργαζομένων, ακυρώνοντας έτσι την στάση που κράτησαν στην αποστολή στοιχείων για τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στηρίζει την κινητοποίηση – Στάση Εργασίας – που έχουν εξαγγείλει οι Σύλλογοι Εργαζομένων Ζωγράφου και Χαλανδρίου την ίδια ημέρα, από τις 08:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι και ταυτόχρονα καλούν τους εργαζόμενους των Δήμων τους σε μαζική συμμετοχή στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια. Ενώ καλεί «την κυβέρνηση  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να δώσει ΑΜΕΣΑ λύση και να σταματήσουν οριστικά οι διώξεις κατά των αιρετών και των εργαζομένων των Δήμων. Δηλώνει δε ότι θα συνεχίσει ακούραστα να αγωνίζεται ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που απαιτούν απολύσεις εργαζομένων, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον Δήμαρχο Χαλανδρίου ΕΔΩ

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Δήμαρχο Ζωγράφου ΕΔΩ

δημοσίευσε ...