Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Δήμος Χίου: εταιρεία παροχής υπηρεσιών αναλαμβάνει την λειτουργία τμημάτων του Νομικού Προσώπου



Ανακοίνωση – Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου για την προσπάθεια του Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου να δώσει σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών την λειτουργία τμημάτων του.
Σκανδαλώδης απόφαση του  κ. Παντελή Καμπούρη , Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου και των συν αυτώ.
Σκανδαλώδης η απόφαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου, του οποίου ηγείται ο κ. Παντελής Καμπούρης , με την οποία  ξεκίνησε η διαδικασία για την ανάθεση  σε  Ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας , η «ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ», ( νοσηλευτές- ναυαγοσώστες-  γυμναστές ) εμπαίζοντας  και αγνοώντας για μία ακόμη φορά τους ανέργους της  Χίου.  Η απόφαση του Νομικού Προσώπου, αμφιλεγόμενη νομικά,   στερείται κάθε ηθικού ερείσματος.
Ο κ. Καμπούρης ανερυθρίαστα παραδέχεται: «Ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλιστεί κατά τη γνώμη του γρήγορα και με τον πιο οικονομικό τρόπο, προσωπικό για να λειτουργήσει σωστά το Ιωνικό Κολυμβητήριο…………»(159/2017 απόφαση Δ.Σ.)
Και έπεται συνέχεια …. καθώς με σχετικές ληφθείσες  αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, ανάλογες  διαδικασίες αναμένεται  να ξεκινήσουν  για τη στελέχωση των παιδικών σταθμών , των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων κ.α…..!!!
Γιατί κ. Καμπούρη δεν προχωρήσατε τον Φεβρουάριο  του  2017 σε προγραμματισμό προσλήψεων  για την  κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό των δομών του Νομικών Προσώπου , μέσω ΑΣΕΠ  σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο  άνεργο να συμμετέχει?
Γιατί συνεχίζετε  με πρόσχημα την εύρυθμη λειτουργία  του Νομικού Προσώπου, τις απευθείας αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες εδώ και τρία  χρόνια, σε  όλες ανεξαιρέτως τις δομές του Νομικού Προσώπου?
Συμμεριζόμαστε απόλυτα  την αγωνία σας  για  εύρυθμη λειτουργία του Νομικού Προσώπου προς όφελος των δημοτών  αλλά δυστυχώς δεν μας πείθετε πια  κ. Καμπούρη….
Και το τελευταίο  φύλλο συκής  έπεσε. Είναι ξεκάθαρο πια , σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε άνεργο, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου.
Καλούμε την  Δημοτική Αρχή Βουρνού να δώσει εξηγήσεις στην χιακή κοινωνία που ταλανίζεται από την ανεργία.  Η σιωπή της σε αυτή την περίπτωση δεν είναι χρυσός … το αντίθετο μάλιστα.
     Η Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΗ           ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΗΣ

δημοσίευσε ...