Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

«Αγώνας Διαρκείας κατά των απολύσεων και της ομηρίας»

Η μεγάλη κοροϊδία και ο εμπαιγμός των συμβασιούχων εργαζόμενων με παρατάσεις στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων από την κυβέρνηση, αποδείχθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο από τα αποτελέσματα των προσωρινών πινάκων της «προκήρυξης -Απάτη» 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.
Πέταξαν 10.000 εργαζόμενους στον Καιάδα της Ανεργίας, οι γειτονιές γέμισαν σκουπίδια και οι εργολάβοι καραδοκούν να αρπάζουν την «ευκαιρία» που τους δίνει η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι για να αναλάβουν έργο!
Οι 10.000 εργαζόμενοι που απολύθηκαν και που αποτέλεσαν την «αιχμή του δόρατος» στις κινητοποιήσεις του κλάδου μας το περασμένο καλοκαίρι, είχαν αποκτήσει εμπειρία, κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.  
Στόχος της κυβέρνησης και του κεφαλαίου είναι η κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας και η αντικατάστασή της με ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα εργασία. Εκεί αποσκοπεί και η συνεχιζόμενη εφαρμογή και επέκταση του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» που μόνο για το 2018 η κυβέρνηση έχει σκοπό να απασχολήσει 40.000 και πλέον άνεργους, με τους περισσότερους να προορίζονται για τους Δήμους, για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των δήμων.
Οι μόνιμες προσλήψεις που επαίρεται η κυβέρνηση μέσω της 3Κ/2018 εκτός ότι αποτέλεσαν απάτη για τους συμβασιούχους εργαζόμενους, αποτελεί και όνειδος μπροστά στις χιλιάδες απολύσεις που προχώρησε και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων και της κοινωνίας.
Η Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, που η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει Στάση Εργασίας για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να σηματοδοτήσει αγώνα διαρκείας με πολύμορφες κινητοποιήσεις απαιτώντας επαναφορά των απολυμένων στην εργασία, μόνιμη και σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα για όλους.
Ότι δεν πράξαμε το καλοκαίρι με την αναστολή των κινητοποιήσεων, να το κάνουμε ΤΩΡΑ!
Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ παραμένοντας σταθερό στις θέσεις του, έχει αναδείξει το θέμα χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις.
Στηρίζουμε και ενισχύουμε καθημερινά με την παρουσία μας το Κέντρο Αγώνα των Απολυμένων Εργαζόμενων των Δήμων στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Καλούμε τα πρωτοβάθμια Σωματεία και τους εργαζόμενους των Δήμων να συμμετέχουν ενεργά στην Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 από τις 12:00 το μεσημέρι έως την λήξη του ωραρίου και να δώσουν δυναμικό παρών στην προσυγκέντρωση στις 12:30μ.μ. στο Κέντρο Αγώνα των Απολυμένων των Δήμων στην πλατεία Κλαυθμώνος
Με τον Αγώνα μας Απαιτούμε:
^ Επαναφορά όλων των απολυμένων στην εργασία τους
^ Μετατροπή όλων των συμβάσεων ΙΔΟΧ σε Αορίστου Χρόνου
^ Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικών σχέσεων εργασίας
^ Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων
META 0TA / 7-5-2018

Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...