Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Κέντρο Αγώνα απολυμένων ΟΤΑ: Θέλουμε δουλειά κι όχι ανεργία


Το ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ των απολυμένων εργαζομένων των δήμων, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενισχύεται μέρα με τη μέρα, και απευθυνόμενο προς όλους τους απολυμένους των ΟΤΑ, το σύνολο των εργαζομένων, αλλά και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία τους καλεί να το στηρίξουν και να το ενισχύσουν με τη συνεχή παρουσία τους, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
Επίσης, καλεί την Παρασκευή 11 Μάη, ημέρα που έχει κηρύξει στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην εργασιακή ομηρία και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, να ορίσουν ως σημείο προσυγκέντρωσης το Κέντρο Αγώνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όλοι εμείς οι απολυμένοι, πρώην εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, αποφασίσαμε να πάρουμε την τύχη της ζωής μας και των οικογενειών μας στα χέρια μας δημιουργώντας το Κέντρο Αγώνα Απολυμένων Εργαζόμενων των Δήμων στην πλατεία Κλαυθμώνος έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η κοροϊδία, η ψευτιά, το άδικο και κυρίως η ανάγκη η δική μας και των οικογενειών μας για επιβίωση μας ανάγκασαν σε αυτή την ενέργεια.
Δεν είμαστε επαίτες, ζητάμε να μας δώσουν πίσω αυτό που ανήθικα μας στέρησαν, την εργασία μας.
Προσληφθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ με διαφανείς διαδικασίες.
Δουλεύαμε συνεχόμενα σχεδόν τρία χρόνια στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας και πρωτίστως εξυπηρετούσαμε τις ανάγκες της κοινωνίας για καθαρές γειτονιές και ανθρώπινο περιβάλλον.
Η κυβέρνηση, ενώ δεσμευόταν σε όλους τους τόνους ότι «κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει την δουλειά του», κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων του κλάδου το περασμένο καλοκαίρι, όπου εμείς οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή, έφερε νομοθετική ρύθμιση που τελικά δεν στόχευε στην μονιμοποίηση όλων εμάς που δώσαμε τον αγώνα όπως υποσχόταν, αλλά στην απόλυση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμβασιούχων.
Η προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ και τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού αποδεικνύουν ξεκάθαρα τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους συμβασιούχους εργαζόμενους, όταν λιγότεροι από το 10% του συνόλου συμπεριλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
Αυτό που κατάφεραν τελικά με την 3Κ/2018 ήταν, στις 31 Μαρτίου 2018 10.000 εργαζόμενοι στην Καθαριότητα των Δήμων να πεταχτούν στον Καιάδα της Ανεργίας, οι Δήμοι να μείνουν χωρίς προσωπικό και από το «αλαλούμ» των προσωρινών πινάκων, τα απορρίμματα να «πνίγουν» την κοινωνία, τα εργατικά δυστυχήματα – ατυχήματα να αυξάνονται από την εντατικοποίηση της εργασίας και τέλος ως «αναγκαίο κακό» οι υπηρεσίες καθαριότητας να πέσουν βορά στους εργολάβους, με όποιο κόστος που θα επωμιστούν για άλλη μια φορά οι ήδη επιβαρυμένοι με φόρους και χαράτσια δημότες.
Οι πραγματικές ανάγκες των Δήμων δεν καλύπτονται με τις προσλήψεις της 3Κ/2018 και αυτό είναι ολοφάνερο από τις 50.000 προσλήψεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για το 2018 μέσω του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας», από τους οποίους οι 30.000 προορίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες των Δήμων και των υπηρεσιών καθαριότητας.
Εκτελώντας τις εντολές της Ε.Ε. και των δανειστών η κυβέρνηση αντί να καταργήσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ομηρίας και εκμετάλλευσης, επιχειρεί να μετατρέψει την μόνιμη και σταθερή εργασία σε ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα.
Σε αυτό η κυβέρνηση βρίσκει συμπαραστάτες και ένθερμους υποστηρικτές την πλειοψηφία των δημάρχων και της ΚΕΔΕ, μιας και δεν τους κοστίζει τίποτα, που ζητούν όχι μόνο να συνεχιστεί το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» αλλά να επεκταθεί και σε 12 μήνες από 8 που ισχύει τώρα.
Καλούμε όλους τους απολυμένους εργαζόμενους των Δήμων, τους εργαζόμενους και τα πρωτοβάθμια σωματεία να στηρίξουν και να ενισχύσουν με την συνεχή παρουσία τους το Κέντρο Αγώνα Απολυμένων Εργαζόμενων των Δήμων της πλατείας Κλαυθμώνος στην Αθήνα.
Τέλος καλούμε την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 ημέρα που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ Στάση Εργασίας για τις Ελαστικές Σχέσεις Εργασίας, τα πρωτοβάθμια Σωματεία των Δήμων και την ΠΟΕ – ΟΤΑ να ορίσουν ως σημείο προσυγκέντρωσης την πλατεία Κλαυθμώνος και το Κέντρο Αγώνα Απολυμένων Εργαζόμενων.
Παλεύουμε και διεκδικούμε :
● Την άμεση επαναφορά όλων των απολυμένων συμβασιούχων στην εργασία τους
● Μετατροπή όλων των συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου Χρόνου
● Κατάργηση των Ελαστικών Σχέσεων Εργασίας
● Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων
ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
(ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ)

δημοσίευσε ...