Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Δήμος Πειραιά: «Χτυπάνε το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος»


Ο θυμόσοφος λαός μας λέει «χτυπά το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος» και κάτι παρόμοιο συμβαίνει στον Δήμο Πειραιά όταν δύο από τα πέντε Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου τα βάζουν με συναδέλφους τους της Νομικής Υπηρεσίας κατηγορώντας τους για «αντισυναδελφική» στάση στο θέμα των αγωγών που έχουν κατατεθεί από Ιδιωτικού Δικαίου συναδέλφους για την δικαστική διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού.
Βέβαια τόσο τα μέλη του Δ.Σ. από τον «Σύλλογο Εργαζομένων» όσο και τα μέλη του Δ.Σ. του «ΣΟΧΕ» του Δήμου Πειραιά, δεν τα είδαμε να έχουν την ίδια ευαισθησία και να κατηγορούν την Νομική Υπηρεσία για «αντισυναδελφική» στάση, στις προσφυγές για προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι απολυμένοι συνάδελφοι μας της Υπηρεσίας Καθαριότητας, οι οποίοι μάλιστα ξημεροβραδιάζονται στις σκηνές της Πλατείας Κλαυθμώνος.
Οι συνάδελφοι ή δεν γνωρίζουν (πράγμα επικίνδυνο) ή κάνουν ότι δεν γνωρίζουν προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους για το ποιος έχει την κύρια και ολοκληρωτική ευθύνη της καταβολής των επιδομάτων παρελθόντων ετών, εφόσον κερδηθούν δικαστικά, αλλά και για την τακτική που ακολουθεί η νομική υπηρεσία υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του Δήμου.
Να τους ενημερώσουμε λοιπόν, ότι είναι πολιτική η απόφαση για την καταβολή των επιδομάτων και αυτή βαραίνει την Δημοτική Αρχή, τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή. Αυτοί είναι υπεύθυνοι να αποφασίσουν και αν δεν τηρηθεί από την νομική υπηρεσία τότε και μόνο νομιμοποιούνται να ομιλούν για «αντισυναδελφική» στάση.
Προς τα εκεί πρέπει να στραφούν αν δεν σκέφτονται τις θεσούλες τους, τα επιδόματα ευθύνης και το παραγοντιλίκι και πρωτίστως για να μην κοροϊδεύουν και αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους.
Αν θέλουν όμως πραγματικά να κάνουν καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε γραφεία συναδέλφων εμείς τους καλούμε να το πράξουμε όλα τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι μαζί, προχωρώντας σε κατάληψη των γραφείων της διεύθυνσης προσωπικού, προκειμένου να μην σταλούν τα στοιχεία που ζητά το υπουργείο για την προσχηματική Αξιολόγηση. Και αυτό θα το πράξουμε όχι για την αντισυναδελφική στάση των συναδέλφων της Διεύθυνσης Προσωπικού αλλά αντίθετα για να τους προστατέψουμε από την εκβιαστική και ανθρωποφάγα «τροπολογία Γεροβασίλη».
Τέλος να διευκρινίσουμε για μια ακόμη φορά, ότι το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, χωρίς να απαγορεύει σε κανέναν να προσφύγει δικαστικά, δεν έχει εμπλακεί στην δικαστική διεκδίκηση των επιδομάτων, γιατί θεωρεί ότι τα επιδόματα, οι μισθοί, οι συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα όπως αυτό της απεργίας μας τα έχει κόψει η Κεντρική Εξουσία και από αυτήν κινηματικά δυναμώνοντας το εργατικό κίνημα πρέπει να διεκδικήσουμε την επαναφορά τους. Όλα τα άλλα είναι τακτικές που ενισχύουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και την πολυδιάσπαση ξεφεύγοντας από τον πραγματικό στόχο. 
Βασίλης Γκιτάκος

Υ.Γ. η παροιμία είναι μεταφορική και σε καμία περίπτωση δεν αφορά πραγματικά πρόσωπα  

δημοσίευσε ...