Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΕΔΣΝΑ: Οι εργαζόμενοι στον ΕΔΣΝΑ δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου, κ. πρόεδρε

Απάντηση από την «Δημοκρατική Συνεργασία» Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ στην  καταγγελία της «Συνεργασία Εργαζομένων»
Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση – καταγγελία της παράταξης «Συνεργασία Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ», η οποία εξακολουθεί και υπογράφει ως Σωματείο Εργαζομένων ΕΔΣΝΑ, επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την άποψη τους περί μονοπαραταξιακού σωματείου στον ΕΔΣΝΑ.  Η γνωστή λογική εμείς αποφασίζουμε, εμείς διατάζουμε.  Δεδομένου ότι ο Πρόεδρος των Εργαζομένων, μη ικανός να επιδείξει ικανότητες για να μπορέσει να λειτουργήσει ενωτικά στα προβλήματα των συναδέλφων, πραγματοποίησε για πολλοστή φορά συνεδρίαση του σωματείου χωρίς να κρατήσει τους τύπους και χωρίς καμία ψυχραιμία, προέβη για ακόμη μια φορά σε συμπεριφορές ανεπίτρεπτες για τη θέση του για το θεσμό των οποίο υπηρετεί.
Να του επισημάνουμε ότι ο Πρόεδρος ενός σωματείου εργαζομένων, οφείλει να λειτουργεί ευεργετικά για το σύνολο των υπαλλήλων των οποίων εκπροσωπεί και όχι για τους αρεστούς του και μόνο.
Επειδή ο κάθε ένας από εμάς οφείλει να προστατεύει την αξιοπρέπεια τόσο του ιδίου όσο και τον ανθρώπων που εκπροσωπεί σε ένα θεσμό και δεδομένου ότι τα πολλά λόγια όπως λέει και το ρητό είναι περιττά θα θέλαμε επίσημα και εγγράφως να ζητήσουμε από τον Πρόεδρο του Συνόλου των Εργαζομένων την εγκατάσταση καταγραφέα των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Σωματείου από την επόμενη κιόλας συνεδρίαση, προκειμένου να υπάρχει πλήρη διαφάνεια και να σταματήσει η λασπολογία και  η κατρακύλα του Σωματείου μας.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η παράταξή μας, από την επομένη κιόλας των εκλογών και της σύστασης του Σωματείου εκδήλωσε αυτό το αίτημα, η απάντηση όμως ήταν πάντα αρνητική. Δεδομένου ότι κανένα από τα μέλη της παράταξής μας δεν προσέβαλε και δεν μοίραζε ροχάλες κατά τις συνεδριάσεις απαιτούμε την άμεση υλοποίηση του αιτήματός μας, ειδάλλως καλούμε τον Πρόεδρο να μας αιτιολογήσει εγγράφως, χωρίς υπεκφυγές και μυστικότητες στους συναδέλφους του, την επίμονη άρνησή του, άλλωστε καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις που ξαφνικά ξυπνήσατε κ. Πρόεδρε να κάνετε τώρα, αναρωτιόμαστε που ήσασταν όλα τα προηγούμενα χρόνια που κοβόταν αυτό του 40% των αποδοχών των συναδέλφων μας.
Προφανώς, το αίτημά μας είναι να μην γίνει καμία περικοπή στους μισθούς των συναδέλφων μας, οφείλατε όμως να τους ενημερώσετε ότι σχετικά με τα γραφεία έχει γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος από το ΣΕΕΔΔ με ποσοστώσεις και με στοχοποίηση 30 συναδέλφων με στοιχεία και λεπτομέρειες οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στις πειθαρχικές τους διώξεις.  Έγγραφο το οποίο γνωρίζετε αλλά τίποτα δεν κάνατε.
Όταν εσείς βγάζατε καταγγελίες φωτιά κατά της Ομοσπονδίας και τραβάγατε τα αυτοκίνητα από την πόρτα και ανοίγατε την χωματερή τις ημέρες των κινητοποιήσεων εμείς  ήμασταν στους δρόμους στο πλευρό της Ομοσπονδίας, με περικοπές των μισθών μας λόγω απεργίας, ενώ εσείς κάνατε μέχρι και υπερωρίες, μαζί με τον τότε Δ/ντη Οικονομικών, δεν τα θυμάστε;
Όταν εσείς υπερασπιζόσασταν την κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων και στους διαγωνισμούς υποδεικνύατε στα ΜΑΤ ποιος θα μπει και ποιος όχι στο κτήριο της «Άντερσεν», εμείς παλεύαμε για τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης απορριμμάτων μαζί με την Ομοσπονδία και τους εργαζόμενους.
Να ξέρετε ότι οι εργαζόμενοι δεν διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο εργοδοτικός και εργολαβικός συνδικαλιστής στον χώρο μας και ποια συμφέροντα συνεχίζει να εξυπηρετεί, γι’ αυτό και η γκεμπελίστικη τακτική του «πες – πες κάτι θα μείνει» στους εργαζόμενους καθώς και η αναστροφή των καταγγελιών που επιχειρείτε στην ανακοίνωση σας, δεν πείθουν κανέναν.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΔΣΝΑ

δημοσίευσε ...