Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Τραμπουκισμοί και αθλιότητες στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ


Ανακοίνωση – Καταγγελία από την «Δημοκρατική Συνεργασία» Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ για τους τραμπουκισμούς και τις αθλιότητες της πλειοψηφούσας παράταξης στο Σωματείο.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Μετά την παρέλευση ενός έτους από την εκλογή μας στο νέο Δ.Σ. του Σωματείου μας κι ενώ καταβάλλουμε κάθε φορά που συγκαλείται σε συνεδρίαση τεράστιες προσπάθειες για την ομαλή διεξαγωγή του, προκειμένου να καταλήξουμε στη λήψη αποφάσεων που θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Φορέα μας, αλλά και θα επιλύσουν τα χρονίζοντα προβλήματα των συναδέλφων μας, αυτό μέχρι σήμερα δεν έγινε κατορθωτό.
Κι αυτό γιατί κάθε φορά που προσπαθούμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας, τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος όσο και μέλη του Σωματείου φίλα προσκείμενα προς την παράταξη του προκαλούν κάθε φορά με χυδαίες εκφράσεις τους εκπροσώπους της παράταξης μας, σε τέτοιο βαθμό που κατ’ επανάληψη μας έχουν εξωθήσει να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας αποχωρώντας από τις συνεδριάσεις.
Όλα αυτά απεικονίζονται πλήρως στο βιβλίο των πρακτικών του Δ.Σ., τα οποία ουδέποτε έχουν ολοκληρωθεί και παρανόμως παραμένουν ανυπόγραφα από όλα τα μέλη του Δ.Σ. επί ένα χρόνο. Οι μόνες συνεδριάσεις που ολοκληρώθηκαν είναι εκείνες που γίνονται με την συμμετοχή της κλειστής ομάδας της πλειοψηφίας, η οποία μόνη της αποφασίζει για την πορεία του Σωματείου μας.
Η επίθεση που δέχτηκαν με ακατονόμαστες εκφράσεις στην συνεδρίαση της 10.05.2018 οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της παράταξης μας από τον πρόεδρο του Σωματείου και τον παρευρισκόμενο ως ακροατή φανατικό υποστηρικτή του Δ. Χαρίση, μας οδηγεί πλέον στην βεβαιότητα ότι  ο πρόεδρος, ο οποίος έχει και τη ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής των συνεδριάσεων, στήνει κάθε φορά την διάλυση τους με την άσκηση βίας και προπηλακισμών, προκειμένου να παρθούν μονομερείς αποφάσεις, χωρίς ν’ ακουστούν οι θέσεις και οι απόψεις της παράταξης μας.
Πρόκειται για μια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά που στόχο έχει να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους και να επιβάλει με κάθε μέσο την συνδικαλιστική και πολιτική τους γραμμή και πρακτική. «Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι εχθρός και πρέπει να τον προπηλακίζουμε μέχρι να καταλάβει», φαίνεται να είναι η κουλτούρα της συγκεκριμένης παράταξης. Εξ άλλου αυτή η παράταξη έχει δώσει δείγματα γραφής στις δύσκολες περιόδους, όταν έβαζε πλάτες στο ξεπούλημα του Συνδέσμου.
Σε μια δύσκολη περίοδο για τον ΕΔΣΝΑ, όπως αυτή που διανύουμε, χρειάζεται ενότητα και κοινή δράση. Τα γεγονότα αυτά είναι ντροπή τόσο γι’ αυτούς που τα προκαλούν, όσο και γι΄ αυτούς που τα ανέχονται. Εξευτελίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα, την ιστορία, την ηθική και τις αρχές του και είναι «βούτυρο στο ψωμί» όσων εποφθαλμιούν την ιδιωτικοποίηση του Φορέα μας.
Η πλειοψηφία του Δ.Σ., δυστυχώς όντας πολύ μακριά από τις ιστορικές παρακαταθήκες του συνδικαλιστικού κινήματος έχει μεταλλαχθεί, χρόνια τώρα, σε μια καρικατούρα παράταξης.  Ό,τι δεν ελέγχει προσπαθεί να το να επιβάλει ετσιθελικά με συνδικαλιστικό  θράσος που μεταφράζεται σε τσαμπουκά, τραμπουκισμό και βία . 
Η δημοκρατία και η έκφραση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης έχει κερδηθεί με μακρόχρονους αγώνες και θυσίες, από τους οποίους η συγκεκριμένη παράταξη έλαμψε δια της απουσίας της. Γι’ αυτό, εμείς, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διασύρει τους αγώνες, τη συλλογική δράση και την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση.
Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οποία κοινοποιείται η καταγγελία μας, οφείλει να πάρει θέση και να καταδικάσει αυτές τις τραμπούκικες πρακτικές, που θυμίζουν συμπεριφορά χούλιγκανς και όχι συνδικαλιστών.
Αθήνα, 11.05.2018

δημοσίευσε ...