Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Δήμος Μίνωα Πεδιάδας: Πέντε μήνες παραμένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, πόσο ακόμα;


Ανακοίνωση στήριξης από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου στους απλήρωτους εργαζόμενους στον Δήμο Μίνωα Πεδιάδας

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου στηρίζει τις κινητοποιήσεις που  έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα προγράμματα: «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, Κέντρο Κοινότητας και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας  για τις 15 & 16 Μαΐου.
Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για πέντε (5) συνεχείς  μήνες. Είναι  μια κατάσταση η οποία επαναλαμβάνεται τα  τρία (3), τελευταία χρόνια, σε όλες τις κοινωφελείς επιχειρήσεις του νομού, χωρίς προοπτική εξεύρεσης οριστικής λύσης του προβλήματος. Σχεδιάζονται και λειτουργούν παράλληλες δομές, που προσφέρουν δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες, με εργαζόμενους «αναλώσιμους». Οι δημοτικές Αρχές μεταθέτουν τις ευθύνες τους.

Από τους εργαζόμενους ζητείται να κάνουν υπομονή!
Αλλά πόση υπομονή μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος που εργάζεται  χωρίς να πληρώνεται  επί πέντε (5) μήνες, παρέχοντας καθημερινά, υπηρεσίες  στους δημότες – εξυπηρετούμενους,  χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα  από την μεριά του;
Πως μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια;
Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές δηλώνουν ότι δεν αντέχουν άλλο να κάνουν υπομονή και ζητούν το αυτονόητο για κάθε εργαζόμενο:
-Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους
-Την μηνιαία καταβολή της μισθοδοσίας τους.
Κανείς εργαζόμενος μόνος του!

δημοσίευσε ...