Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Διευκρινίσεις υπ. Εσωτερικών για τους δημοτικούς αστυνομικούς

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 26/3 στους διαπιστευμένους συντάκτες, ο υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου καθώς και στα σχέδια και τις κινήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα πάντα σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους του Α' και Β' βαθμού Αυτοδιοίκησης αλλά και τους ενδιαφερόμενους φορείς. Ένα από τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν και αυτό της επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας.
Όπως διευκρινίζουν από το υπουργείο Εσωτερικών για το συγκεκριμένο ζήτημα:
1. Σύμφωνα με το γράμμα του νομοσχεδίου που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή καταργούνται οι θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. που είχαν τοποθετηθεί οι δημοτικοί αστυνομικοί.
2. Άμεσα, έπειτα από αυτήν την κατάργηση, θα ακολουθήσει στάδιο εθελοντικής επανακατάταξης των δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι θα πρέπει μέσα σε διάστημα 10 ημερών να δηλώσουν ρητά στο δήμο όπου ανήκαν ως δημοτικοί αστυνομικοί αν επιθυμούν ή όχι να επανέλθουν ως δημοτικοί αστυνομικοί.
3. Σε περίπτωση που δεν το επιθυμούν, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα τεθούν, κατά τη διατύπωση του κατατεθέντος νομοσχεδίου, στη διάθεσή του, καταλαμβάνοντας προσωποπαγείς θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έπειτα από σχετική διαπιστωτική πράξη.
4. Όσοι από τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς έχουν μονιμοποιηθεί στα σωφρονιστικά καταστήματα θα παραμείνουν στις θέσεις τους.
πηγή : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...