Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

«Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Συνεργασία» στο Δήμο Πειραιά



Στις 25 Γενάρη ο λαός και οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους  κατάφεραν να διώξουν τις τροϊκανές κυβερνήσεις που τα τελευταία πέντε χρόνια ισοπέδωσαν κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα .
Ο λαός και οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους  απαίτησαν και απαιτούν   την εφαρμογή μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής.
Απαιτούν την κατάργηση ολόκληρου του αντεργατικού νομικού οπλοστασίου των μνημονίων,  την άμεση επαναφορά των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι στα χρόνια του μνημονίου, το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος αποκλειστικά του λαού.
Στον αγώνα αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά με την προϋπόθεση ότι θα ανασυγκροτηθεί κάνοντας παρελθόν τις δημόσιες σχέσεις τις εκδουλεύσεις, τις  φιλικές  παρεμβάσεις και  το βόλεμα.
Με τα κριτήρια αυτά αντιμετωπίζουμε τις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων  στο 43ο τακτικό συνέδριο της ομοσπονδίας .
Πιστεύουμε πως τώρα είναι η ιστορική ευκαιρία για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την επανάκτηση του ταξικού του χαρακτήρα.
Χρειαζόμαστε εκπροσώπους που θα προσφέρουν στο κίνημα ανιδιοτελώς που δεν  βάζουν μπροστά το προσωπικό ή το παραταξιακό συμφέρον, αλλά την υπεράσπιση και  τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων , κάνοντας παρελθόν τις δημόσιες σχέσεις την εκδούλευση και τις φιλικές παρεμβάσεις .
Δεν πρέπει να εκλέξουμε αντιπροσώπους που πιστεύουμε ότι δεν είναι ικανοί να μας εκπροσωπήσουν , ανθρώπους των μηχανισμών και των  μεταλλάξεων που δεν μπορούν να ηγηθούν ενός πραγματικού αγώνα για τα δίκαια των εργαζομένων πόσες φορές άφησαν ακάλυπτους τους συναδέλφους εργαζόμενους .    
Θέλουμε μια Ομοσπονδία όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας με ίσα δικαιώματα χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις που θα συμβάλει στην ενότητα και θα σταματήσει τις αποσχιστικές τάσεις από τις τάξεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 Θέλουμε ισχυροποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος με ενοποιήσεις σωματείων και ομοσπονδιών.

 Θα παλεύουμε  στην πρώτη γραμμή των αγώνων, για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, όχι μόνο για να πάρει πίσω ότι έχασε στα χρόνια της μονομερούς πολιτικής υπέρ των λίγων, αλλά και για τη διεύρυνση των εργατικών-συνδικαλιστικών και δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Διεκδικούμε άμεσα :
·    Επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων που απολύθηκαν ή βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
·    Επαναφορά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
·    Κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας
·    Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης.
·   Τακτοποίηση των συμβασιούχων που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όπως πχ το ΒΣΣ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και λοιπών προγραμμάτων που εφαρμόζονται χρόνια τώρα.
·    Κατάργηση του εξοντωτικού 8ωρου στους Παιδικούς Σταθμούς.
·    Επέκταση των Β.Α.Ε και του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας
·  Στελέχωση των Δήμων με μόνιμο προσωπικό και πριν από όλα των κρίσιμων υπηρεσιών για την ανακούφιση των δημοτών που επλήγησαν από τις συνέπειες της κρίσης.
·   Ενίσχυση και θωράκιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών Δήμων.
·    Κατάργηση Κοινσεπ, ΜΚΟ, ΤΟΠΣΑ κλπ που υποκαθιστούν δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.
·     Κρίσεις προϊσταμένων μέσω υπηρεσιακού συμβουλίου και όχι αναθέσεις.
·     Κατάργηση του πειθαρχικού λαιμητόμου και της δήθεν αξιολόγησης.
·     Επαναφορά των ΣΣΕ
·    Εγγραφή όλων των εργαζομένων που απασχολείται στους δήμους, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας,  με πλήρη και ίσα δικαιώματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.
Με την ενεργητική συμμετοχή και την συσπείρωση τους να σπάσουν την λογική της ανάθεσης σε συνδικαλιστές-ηγέτες και να δώσουν νέα πνοή στα σωματεία και την Ομοσπονδία.
Αγωνιζόμαστε για
Ένα Σωματείο / Μία Ομοσπονδία / Μία Συνομοσπονδία
Ενισχύουμε - Στηρίζουμε - Ψηφίζουμε
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
 

δημοσίευσε ...