Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Να παρθούν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από το ψύχος. Να μην χρεωθούν άδεια οι εργαζόμενοι γονείς.

 


Ανακοίνωση από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ που ζητά να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους δήμους από το ψύχος που επικρατεί σε όλη τη χώρα.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Εδώ και δύο ημέρες, σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρες, επικρατούν θερμοκρασίες έντονου ψύχους και σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, τα επόμενα 24ωρα θα επικρατήσουν ακόμα πιο χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την εργασία τους, καθώς και να γνωρίζουν ότι κάτω των τεσσάρων βαθμών Κελσίου δεν πραγματοποιούνται εργασίες σε εξωτερικούς χώρους (καθαριότητα, πράσινο, οικοδομικές κ.α). Ενώ όσοι εργαζόμενοι λόγω χιονιού ή πάγου δεν μπορέσουν να προσέλθουν στην εργασία τους είναι δικαιολογημένοι. 


 

Οι δημοτικές αρχές, να χορηγήσουν άμεσα όλα τα Ατομικά Μέσα Προστασίας για το ψύχος, να μεριμνήσουν για μέτρα ώστε οι εργαζόμενοι να είναι προφυλαγμένοι από τις χαμηλές θερμοκρασίες και οι εργασίες να περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες, που έχουν σχέση και μόνο με την πολιτική προστασία για τις ανάγκες που θα δημιουργήσει ο χιονιάς. Καμία εργασία που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων δεν πρέπει να πραγματοποιείται.

Μετά την απόφαση, λόγω των καιρικών συνθηκών, να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, καλούμε το υπουργείο εσωτερικών να εκδώσει οδηγία ώστε να μην χρεωθούν άδεια οι εργαζόμενοι γονείς που θα υποχρεωθούν να λείψουν από την εργασία τους για να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Κυβέρνηση και δήμαρχοι να σταματήσουν να βλέπουν τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους στα γρανάζια της «ανάπτυξης». Να σταματήσουν να βάζουν το οικονομικό όφελος πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΌ ΤΟ ΨΥΧΟΣ 

 

δημοσίευσε ...