Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Με στάση εργασίας και νέα παράσταση διαμαρτυρίας απαντούν οι εργαζόμενοι του Πειραιά στο "κρυφτούλι" του αντιδημάρχου καθαριότητας

 


Η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Πειραιά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 ανάγκασε τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Παναγιώτη Ρέππα να επιδοθεί σε «κρυφτούλι» προκειμένου να μην τους συναντήσει αλλά πρωτίστως να μην έρθει αντιμέτωπος με τις πράξεις και τα «έργα» του.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν σταματούν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις που ξεκίνησαν για να καταλάβει η δημοτική αρχή, πως οι εργαζόμενοι ούτε αναλώσιμοι είναι, ούτε την υγεία και την ασφάλεια τους μπορεί να την βάζει στο ζύγι κόστος – οφέλους αλλά έχουν και αξιοπρέπεια και δεν ανέχονται από κανέναν να τους μειώνει και να τους φέρεται απαξιωτικά.

Το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά προκηρύσσει 2ωρη Στάση Εργασίας για την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 από τις 9:30 μέχρι τις 11:30 το πρωί και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την είσοδο του δημαρχείου, στην Πλατεία Κοραή, διεκδικώντας:

● Να χορηγηθούν ΟΛΑ τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους δικαιούχους χωρίς διακρίσεις.

● Να αποτιμηθούν σε χρήμα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν στους δικαιούχους και να καταβληθούν στους εργαζόμενους, όπως ορίζει ο νόμος.

● Να μην χρεωθεί καμία θεσμοθετημένη άδεια στους εργαζόμενους κατά τις ημέρες της Γενικής Αργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και να καταβληθεί υπερωριακή αμοιβή στους εργαζόμενους που εργάστηκαν αυτές τις ημέρες.

● Να σταματήσουν οι αυθαίρετες και εκδικητικές μετακινήσεις εργαζομένων.

● Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών και νυχτερινών των προηγούμενων μηνών που δεν καταβλήθηκαν.

● Επαρκή και συχνή χορήγηση των μέσων προστασίας κατά της διασποράς της πανδημίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά).


 

δημοσίευσε ...