Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Με προσωρινή διαταγή συνεχίζουν την εργασία τους 26 εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Με προσωρινή διαταγή το Δικαστήριο απαγορεύει να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 9 εργαζόμενοι της ΔΕΠΤΑΗ και οι 17 του δήμου Ηρακλείου που κινδυνεύουν. Το Πρωτοδικείο Ηρακλείου απαγορεύει να τεθούν σε διαθεσιμότητα ως τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 8 Φεβρουαρίου.
Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει και αγωγή με την οποία ζητούν να παραμείνουν στην εργασία τους. Η αγωγή αυτή, που αφορά και την ουσία της υπόθεσης, θα συζητηθεί στις 3 Φεβρουαρίου του 2014.
Μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης των εργαζομένων, ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος κατέθεσε υπέρ τους, τονίζοντας με έμφαση την ανάγκη να παραμείνουν οι 26 εργαζόμενοι στις θέσεις τους αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις Κοινωνικές ,οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε επίσης στους δικαστές ότι ο Δήμος Ηρακλείου έχει και συντονιστικό ρόλο  ως πρωτεύουσα του Νομού, εξυπηρετώντας  σχεδόν το σύνολο των Δήμων σε ορισμένες λειτουργίες και υπηρεσίες αναφέροντας ως παράδειγμα τα κοινωνικά επιδόματα.

«Δεν μπορεί ,είπε χαρακτηριστικά μετά τις οριζόντιες περικοπές στους μισθούς να υπάρχουν  και οριζόντιες περικοπές ανθρώπων. Αυτό είναι αδιανόητο την ώρα που  έχουμε επισημάνει με έγγραφό μας στο υπουργείο 36 λειτουργικά κενά και ζητούμε άλλους 10 υπαλλήλους προκειμένου να καλύψουμε κάποια από αυτά».
Εμφανώς ικανοποιημένος ο Δήμαρχος από την απόφαση  που δικαιώνει προσωρινά τους εργαζόμενους μετά το τέλος της δίκης δήλωσε:
«Η απόφαση της δικαιοσύνης είναι σωστή. Θα υπερασπισθώ τους εργαζόμενους και στις επόμενες δικαστικές και διοικητικές εκκρεμότητες που θα έχουν και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε ότι πραγματικά έχουμε την ανάγκη του  προσωπικού.

Το μέτρο της διαθεσιμότητας είναι απαράδεκτο αφού ταυτόχρονα καταργείται ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο και η αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αν σε κάποιους Δήμους υπάρχει πραγματικά έλλειψη ή  πλεονάζον προσωπικό τότε και έπειτα από συνεννόηση με τη κυβέρνηση θα πρέπει να βρεθεί λύση ,όχι όμως με τον τρόπο που σήμερα γίνεται»
.

Πηγή : cretalive.gr

δημοσίευσε ...