Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

“ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΤΡΟΪΚΑ ΤΩΡΑ Ν’ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΠΑΝΩ από 1.500 εργαζόμενοι/ες στο δημόσιο, δήμους, ΙΚΑ, νοσοκομεία και αριστερά κόμματα και οργανώσεις πήραν μέρος σήμερα στην Αθήνα στην απεργιακή πορεία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στις απολύσεις, από την πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή πορεία 2.500 εργαζόμενων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από την Ομόνοια στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Στην πορεία της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν αντιπροσωπίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΚΑ οι οποίες έδωσαν τόνο και μαχητικότητα με συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ τώρα να μιλήσεις – κυβέρνηση και τρόϊκα τώρα ν’ απολύσεις!», «Ανεργία, καταστολή – κάτω η κυβέρνηση των μνημονίων», και «Κάτω η χούντα της αγοράς!».
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ
Σε πλήρη αντίθεση με αυτά τα αιτήματα των εργαζομένων οι ομιλητές στην πλατεία Κλαυθμώνος και το ψήφισμα της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ που αναφέρει:
«Να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχιας. Να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες - απολύσεις σε Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών.»

Ούτε λέξη για καταλήψεις, για λαϊκές συνελεύσεις, για γενική πολιτική απεργία διαρκείας και ανατροπή της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό και η διαδήλωση ήταν άνευρη και περιορισμένη.

Στη λεωφόρο Αμαλίας έξω από τη Βουλή διπλή σειρά ΜΑΤ και κλούβες έφραξαν το δρόμο ενώ οι σταθμοί Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν «καθ’ υπόδειξιν της αστυνομίας»!

Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν δυο βασικούς εχθρούς: την κοινοβουλευτική χούντα των μνημονίων ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και το καρκίνωμα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που αρνείται – όπως και το ΠΑΜΕ – να καλέσει και οργανώσει γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Ήρθε η ώρα που το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα θα πετάξει έξω από τις γραμμές του τη γραφειοκρατία και θα εκλέξει μια νέα επαναστατική ηγεσία.

Ν.Α.

δημοσίευσε ...