Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη για όλους στον Πειραιά

Το αυτόνομο δίκτυο αλληλεγγύης Πειραιά αγκαλιάζει τους κατοίκους της περιοχής που έχουν ανάγκη για βοήθεια ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου, θρησκείας και χρώματος.

Τα μέλη του δικτύου είναι ενεργοί πολίτες που βοηθάνε έμπρακτα της υποβαθμισμένες κοινωνικές ομάδες. Δραστηριοποιούνται στους τομείς της τροφής, της υγείας και του πολιτισμού.
Με πρωτοβουλία των μελών στις 13/12 μοιράστηκαν φυλλάδια στη λαϊκή της Ευαγγελίστριας στον Πειραιά για τη συλλογή προϊόντων. Σε μια δεύτερη εξόρμηση περίπου 30 με 40 άτομα ξεχύθηκαν με κέφι στη λαϊκή, ανάμεσα τους και άτομα που βοηθιούνται από το δίκτυο και με τον καιρό ανέλαβαν ενεργό δράση.
Το αποτέλεσμα ήταν να μαζευτούν πολλά φρέσκα τρόφιμα όπως πατάτες, κρεμμύδια, ντομάτες λαχανικά και φρούτα και μοιράστηκαν σε 20 άπορες οικογένειες και σε 3 σχολεία παιδιών με ειδικές ανάγκες όπου λειτουργεί κουζίνα και μαγειρεύουν για όλους τους μαθητές. Το φαγητό και τα τρόφιμα που περισσεύουν μοιράζονται στις πιο φτωχές οικογένειες των μαθητών. Η δράση στα σχολεία ξεκίνησε με το μοίρασμα δεκατιανού και στην πορεία αναπτύχθηκαν δράσεις όπως συλλογή ρούχων, τροφίμων μακράς διαρκείας, δανειστική βιβλιοθήκη αλλά και τεχνική υποστήριξη.
 
 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6981106420 Διονύσης, 693447484 email: solidarity.piraias@gmail.com
 
Πηγή : left

δημοσίευσε ...