Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

“ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ & ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ!»


Διαδηλωτές στη ράμπα του προαυλίου της Βουλής

Πάνω από 1.000 εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και διοικητικοί υπάλληλοι υπουργείων διαδήλωσαν σήμερα στην Αθήνα ενάντια στη «διαθεσιμότητα» και τις απολύσεις.
Η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκίνησε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας με συμμετοχή εργαζομένων στους δήμους Παιανίας, Δραπετσώνας, Αιγάλεω και Καλλιθέας.

Έξω από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ διαδηλωτές πέταξαν σκουπίδια εκφράζοντας τα βαθιά συναισθήματα τους. Στην πλατεία Κλαυθμώνος εντάχτηκαν εργαζόμενοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Δήμου Πετρούπολης και του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής του ΠΑΜΕ. Επίσης συμμετείχε στην πορεία με πανό η Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης και η «Ανοιχτή Πόλη».

Διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ της ΠΟΕ-ΟΤΑ με φωτογραφίες του δικτάτορα Μεταξά και του υπουργού Μανιτάκη με τη λεζάντα «Ίδια πολιτική ίδια αποτελέσματα: Απολύσεις και ανεργία».

Συνθήματα που ακούστηκαν: «Ληστές, ληστές καπιταλιστές – τα κέρδη σας κοστίζουν ανθρώπινες ζωές!», «Αθήνα, Ρώμη, Μαδρίτη, Λισαβόνα – Όλη η Ευρώπη στο δρόμο του αγώνα!», «Όχι απολύσεις και περικοπές – την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές!» και «Ανυπακοή μέχρι της ανατροπή!».


Κλούβες και ΜΑΤ είχαν κλείσει τη Λεωφόρο Γεωργίου δίπλα από τη Βουλή που οδηγεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και έτσι οι διαδηλωτές ανέβηκαν τη ράμπα που οδηγεί στο προαύλιο της Βουλής, παρά τα διπλά κιγκλιδώματα και τα συρματόσχοινα, φωνάζοντας «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία – Η χούντα δεν τελείωσε το 73» και μια ντουντούκα να μεταδίδει γνωστά αγωνιστικά τραγούδια.

Τα ΜΑΤ έτρεξαν και σταμάτησαν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν περισσότερο τη Βουλή, χωρίς όμως επεισόδια.

Το μπλοκ του ΠΑΜΕ δεν ακολούθησε τους εργαζομένους στο προαύλιο της Βουλής αλλά παρέμεινε έξω από το ξενοδοχείο Μ. Βρετανία.

Στη Βουλή έφτασε και διαδήλωση σπουδαστών που οργάνωσε η ΜΑΣ ενάντια στις «συγχωνεύσεις» και το κλείσιμο ΤΕΙ.

Μετά τη Βουλή οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο ταμείο ΤΕΑΔΥ και από εκεί στο Δημαρχείο Αθήνας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) όπου θα πραγματοποιούνταν συνάντηση του τοποτηρητή της ΕΕ Χορστ Ράιχενμπαχ με το δήμαρχο Καμίνη η οποία αναβλήθηκε.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει απεργία Πέμπτη-Παρασκευή και αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο.

Ν.Α.



δημοσίευσε ...