Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΕ – ΟΤΑ : Συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στην τρομοκρατία των «καθεστωτικών» Π.Ν.Π και των μέτρων της συγκυβέρνησης

Με την φασιστική επαναφορά της «συλλογικής ευθύνης» που έθεσε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης και η τρικομματική συγκυβέρνηση, εκδίδοντας πράξη νομοθετικού περιεχομένου επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να διχάσει  τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και των Ο.Τ.Α που αντιστέκονται και αντιδρούν στην εφαρμογή του εξοντωτικού νόμου 4093/12.

 Πέρα όμως της ανάδειξης του πανικού που διακατέχει την κυβέρνηση και το υπουργείο, βλέποντας ότι στην πράξη οι αγώνες των εργαζομένων ακυρώνουν τις απολύσεις που έχουν υποσχεθεί στην τρόικα σύσσωμα τα τρία κόμματα που την αποτελούν καθώς και οι πολιτικοί αρχηγοί τους, συνεταίροι στο έγκλημα του αφανισμού των εργαζομένων και της 
κατάρρευσης των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, τίποτε άλλο δεν θα καταφέρουν.

Η δε ορθή αντίληψη της δημοκρατίας και του συντάγματος, φαίνεται από τις τακτικές που ακολουθούν ότι αποτελούν παρελθόν για τον ΔΗΜ.ΑΡίτη  δημοκράτη συνταγματολόγο και την μαύρη συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΔΗΜ.ΑΡ.

Η γενίκευση και κλιμάκωση της αντιπαράθεσης των εργαζομένων προς τις αντισυνταγματικές προκλήσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης πρέπει να αποτελέσει την κοινή συνισταμένη όλων των κλάδων που αυτή τη στιγμή κινητοποιούνται. Όλες οι δυνάμεις  – κλάδοι, που κινηματικά αγωνίζονται για την ακύρωση των σφαγιαστικών μέτρων, πρέπει να αποτελέσουν ένα αρραγές μέτωπο ανυπακοής και ανατροπής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της συγκυβέρνησης που μόνο φτώχεια και εξαθλίωση «εξασφαλίζουν» για τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ πρέπει να ξεφύγει από τις επικοινωνιακές αγωνιστικές κορώνες των ανακοινώσεων της, να την προβληματίσει έντονα η αντίδραση των συγκεντρωμένων εργαζόμενων των δήμων και του ΙΚΑ στην προχτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην προσπάθεια του προέδρου της ΑΔΕΔΥ να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τις ευθύνες «δυσκινησίας» που παρουσιάζει.

Οι προγραμματισμοί δράσεων που κάνει, οι οποίοι δεν διαφέρουν από τις δράσεις που ανέλαβε το προηγούμενο διάστημα για την μη ψήφιση των πρώτων μνημονίων και που αποσκοπούν περισσότερο στην εκτόνωση της αγωνιστικής διάθεσης των εργαζομένων παρά στην υλοποίηση των γραφόμενων «απειλών» των ανακοινώσεων της, ξέρουμε εκ των προτέρων τι αποτέλεσμα θα φέρουν, το ζούμε άλλωστε.

Οι απολύσεις των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα δεν μπορεί να αφήνουν την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ στην νιρβάνα των κομματικών σκοπιμοτήτων που φαίνεται ότι υπηρετεί.

Οι απολύσεις στο δημόσιο γίνονται σήμερα και η απάντηση αντίδρασης των εργαζομένων και των συνδικάτων πρέπει να δοθεί επίσης σήμερα, όπως επίσης πρέπει να είναι και καθολική.

Η ανάληψη ευθύνης συντονισμού των κλάδων και των εργαζομένων σε ένα πανδημοσιουπαλληλικό αγώνα ενάντια στις απολύσεις, στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, στις καταργήσεις υπηρεσιών και δομών του δημοσίου και των δήμων , στις ιδιωτικοποιήσεις,  στο νέο φορολογικό βαραίνει την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση τόσο στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ όσο και στην Εκτελεστική Επιτροπή, πρότεινε δράσεις και κινητοποιήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ την 24ωρη γενική απεργία προσπάθησε στο πλαίσιο της απόφασης για πραγματοποίησή της στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου να τη φέρει πιο κοντά στο «σήμερα» αλλά δυστυχώς η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ προτίμησε να την πάει όσο πιο μακριά μπορούσε από τα σημερινά διαδραματιζόμενα γεγονότα εις βάρος των εργαζομένων. Τελικά η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε για την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012.
Ανάλογη στάση κράτησε και η ΑΣΚ – ΟΤΑ στην προχτεσινή (6/12/2012) συνεδρίαση της ε.ε. της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
 
Στην πρόταση της πλειοψηφικής ηγεσίας ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων χωρίς απεργιακή κινητοποίηση που θα σηματοδοτούσε την σκλήρυνση της στάσης των εργαζομένων , η ΑΣΚ – ΟΤΑ διαφοροποιήθηκε.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Κρατώντας σαφώς  μεγάλες αποστάσεις από την προσπάθεια χαρακτηρισμού ως «τελματομένες» και «αδιέξοδες» τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της τοπική αυτοδιοίκησης όπως τις χαρακτήρισε η ηγεσία της ΔΑΚΕ – ΟΤΑ, προφανώς εκτιμώντας κατά την άποψη ή τη θέληση τους και το τέλος τους, « … δεν βλέπω τι άλλο μπορούμε να κάνουμε» ανέφερε ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ – ΟΤΑ. Ας μην ξεχνάμε και την «ταύτιση» απόψεων και μέτρου πίεσης  που είχαν με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη, στο θέμα της μισθοδοσίας και της καταβολής του δώρου των εργαζομένων.

Η ΑΣΚ – ΟΤΑ εξέφρασε και έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλίας της ομοσπονδίας για συντονισμό με τους κλάδους και τις ομοσπονδίες ή πρωτοβάθμια σωματεία που και αυτά βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις, για κοινή δράση στοχεύοντας έτσι στις μαζικότερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων που τέτοιες μπορούν να φέρουν και καλύτερα αποτελέσματα.

Κρίνοντας ως φασιστική και απαράδεκτη την έκδοση πράξεως νομοθετικού περιεχομένου και θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό η συγκυβέρνηση και το υπουργείο σκληραίνουν τη στάση τους προκειμένου να εφαρμόσει τις απολύσεις – διαθεσιμότητες , το ίδιο και σκληρότερη πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων. Και από αυτήν την απάντηση δεν μπορεί να λείπει η απεργιακή κινητοποίηση και μάλιστα όταν μιλάμε για συνέχεια των κινητοποιήσεων με ένταση και κλιμάκωση.

Γι’αυτό και εκτός των γενικευμένων καταλήψεων σε όλους τους χώρους εργασίας, των γεν. συνελεύσεων, της αποχής από την εργασία το Σαββατοκύριακο και της πανελλαδικής σύσκεψης των διοικητικών συμβουλίων, η ΑΣΚ – ΟΤΑ πρότεινε 24ωρη απεργία την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, την Τρίτη γενικευμένες καταλήψεις, την Τετάρτη συμμετοχή στην κινητοποίηση – συλλαλητήριο που έχουν εξαγγείλει οι Δήμαρχοι και εκ νέου συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής για επανεξέταση και  καθορισμό της στάσης μας.

Θα ήταν τουλάχιστον άστοχο από την πλευρά της ΑΣΚ – ΟΤΑ αν την παρέσυρε η «συνενοχή» που της απέδωσαν οι  Αγωνιστικές Συσπειρώσεις, όπως και ίσως ανεύθυνο αν συμφωνούσε μαζί τους να έσερναν τον κλάδο σε τυφλές κινητοποιήσεις χωρίς στόχο, προοπτική και ελπίδα. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι οι αγώνες του εργατικού κινήματος πρέπει να αποφασίζονται υπό το πρίσμα της σιγουριάς και του «ανέξοδου»

Η ανακοίνωση - απόφαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ΕΔΩ

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για απεργία στις 19 Δεκέμβρη 2012 ΕΔΩ

Η ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΟΕ - ΟΤΑ για την πανελλαδική σύσκεψη των Δ.Σ. την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 ΕΔΩ

δημοσίευσε ...