Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Απεργιακή πορεία εργαζομένων στο Τ.Τ.


Περίπου 1.500 εργαζόμενοι/ες στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συμμετείχαν στη σημερινή πορεία της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΤΤ.
Στη συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΤΤ στην οδό Πεσματζόγλου στην Αθήνα μίλησαν ο πρόεδρος εργαζομένων ΤΤ Αντώνης Δεληχάτσιος, αντιπρόσωπος των εργαζομένων στα Ελληνικά ταχυδρομεία, αντιπρόσωπος των 72.000 μικρομετόχων του ΤΤ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΚΚΕ.

Ο Δεληχάτσιος τόνισε ότι είναι πολιτική απόφαση το ξεπούλημα του ΤΤ.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαζική και μαχητική πορεία στο Υπουργείο Οικονομίας και στη Βουλή. Σ’ όλη τη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα: «Κάτω τα χέρια από το ΤΤ!», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή – το ΤΤ δεν θα πουληθεί!», κ.α. Συμμετείχαν αντιπροσωπίες απ’ όλη την Ελλάδα. 

Έξω από το Υπουργείο Οικονομίας στην πλατεία Συντάγματος οι εργαζόμενοι στο ΤΤ φώναξαν «Αυτό, αυτό είναι σωστό – Στουρνάρας και Προβόπουλος στον Κορυδαλλό!».   

Η Ομοσπονδία Τραπεζικών ΟΤΟΕ με Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα ηθική υποστήριξη στους εργαζόμενους του ΤΤ χωρίς να καλέσει απεργιακή κινητοποίηση. Έτσι οι εργαζόμενοι στο ΤΤ βρέθηκαν να αγωνίζονται μόνοι τους – όπως οι συνάδελφοί τους στην Αγροτική Τράπεζα τον περασμένο Αύγουστο.

Για να νικήσουν οι εργαζόμενοι στο ΤΤ έχουν ανάγκη το ενιαίο απεργιακό μέτωπο με τους υπόλοιπους τραπεζικούς αλλά και με τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία που επίσης απειλούνται με άμεση ιδιωτικοποίηση.

Αλλά οι ηγεσίες της ΟΤΟΕ και των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ δεν έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις. Τα συνθήματα «όλοι μαζί» παραμένουν λόγια αποπροσανατολισμού καθώς οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κ.α., αρνούνται να καλέσουν απεργία διαρκείας. Καθώς το ξεπούλημα του ΤΤ είναι πολιτική απόφαση του μη-εκλεγμένου Υπουργού Οικονομίας Στουρνάρα, έτσι και ο αγώνας των εργαζομένων είναι πολιτικός.

Οι εργαζόμενοι του ΤΤ δεν πρέπει να αφεθούν να αγωνίζονται μόνοι τους και πρέπει να νικήσουν – αυτό απαιτεί τη μέγιστη ενότητα που προσφέρει μόνο η πολιτική απεργία διαρκείας μέχρι τη νίκη

Μέρος αυτού του αγώνα είναι η πάλη για την εκδίωξη του γραφειοκρατικού καρκινώματος από το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.

N.A.

δημοσίευσε ...