Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Συνεχίζουμε τον αγώνα, δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω


Ανακοίνωση της ΑΣΚ - ΟΤΑ για την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση των μνημονίων και της υποταγής στην τρόικα, χρησιμοποιεί κάθε μέσον για να αντιμετωπίσει των αγώνα που δίνουμε  για  να μην περάσουν οι απολύσεις και να μην καταρρεύσουν οι ΟΤΑ από την καταστροφική για το λαό και τη χώρα πολιτική της κυβέρνησης.
Εκβιάζει με μαζικές ,οριζόντιες και τυφλές απολύσεις. Επιστρατεύει τους γνωστούς μεγαλοδημοσιογράφους που έχουν αναλάβει εργολαβικά να συκοφαντούν και να υπονομεύουν ότι αντιδρά και αντιστέκεται στην πολιτική των μνημονίων.

Χρησιμοποιεί γνωστούς απεργοσπάστες  του κλάδου για να διασπά και να υπονομεύει τις απεργίες μας.

Έχει χάσει τον λογαριασμό στις εκδόσεις  πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Τελευταία αναγκάστηκε  και ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός  να μας στοχοποιήσει σαν τρομοκράτες για να δικαιολογήσει διώξεις και  απολύσεις συνδικαλιστών .

Όμως δεν θα μας τρομάξουν και δεν θα κάνουμε πίσω.

Ξέρουμε τα σχέδια τους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως έχουν συμφωνήσει με την τρόικα να κάνουν χιλιάδες απολύσεις και να μειώσουν το προσωπικό στο δημόσιο κατά 30% μέσα σε τρία χρόνια.

Κάθε μήνα που θα περνάει  το 2013 θα απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο.

Ταυτόχρονα με το νέο φορολογικό , από τον Ιανουάριο θα έχουμε και νέα δυσβάστακτη μείωση των εισοδημάτων μας.

Για αυτό η συνέχιση των αγώνων μας για την ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών και της ίδιας της κυβέρνησης , θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.

Τις μέρες των γιορτών θα τις αξιοποιήσουμε για να ενημερώσουμε τον κλάδο και τον Ελληνικό λαό  για την λαίλαπα που έρχεται το 2013 με τις απολύσεις , τις αυξήσεις των τιμολογίων και των τελών , την κατάργηση των κοινωνικών δομών και την φορολογική καταιγίδα.

Τις μέρες των γιορτών θα τις αξιοποιήσουμε για να ανασυντάξουμε και τις δυνάμεις μας μετά από ενάμιση μήνα συνεχών απεργιών , καταλήψεων και κινητοποιήσεων. Να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή σε αυτές και να εκφραστεί η θέληση των εργαζομένων του κλάδου ενόψει της νέας λαίλαπας που έρχεται το 2013.

Συνάδελφοι,

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ όλο αυτό το διάστημα  στάθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων.  Όλα τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης  στους συλλόγους  , στο Γενικό Συμβούλιο και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν έλειψαν από καμία μάχη.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ από την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων έβαλε πρώτη της προτεραιότητα την ενότητα του κλάδου γιατί γνωρίζουμε καλά πως η ενότητα είναι όρος και προϋπόθεση για τους νικηφόρους  αγώνες.

Προσπαθήσαμε  να υπάρχουν καθ όλη την διάρκεια των κινητοποιήσεων ομόφωνες αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής που  θα δίνουν δύναμη και ελπίδα στους συναδέλφους μας.

Προσπαθήσαμε να έρθει η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ πιο κοντά στους συναδέλφους με περιφερειακές συσκέψεις και συνελεύσεις.

Προσπαθήσαμε να πιεστούν οι ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ μαζί με άλλες ομοσπονδίες να συντονίσουν τους αγώνες.

Δυστυχώς οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ακόμα και τώρα δεν δέχονται να συντονίσουν τους αγώνες. Με αποτέλεσμα να διευκολύνει την εφαρμογή της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Οι ιδιοκτησιακές νοοτροπίες  και τα φαινόμενα των ξεχωριστών συγκεντρώσεων εν μέσω απεργιών υπήρξαν και πάλι, αλλά αυτή την φορά ήταν πιο περιορισμένα και εμείς πιστεύουμε πως και  η ενωτική στάση της ΑΣΚ-ΟΤΑ συνέβαλε σε αυτό.

Ασφαλώς και εμείς πρέπει να βελτιώσουμε την δράση μας  και να περιορίσουμε τα λάθη μας, γιατί  οι μεγάλοι αγώνες είναι μπροστά μας.

Συνάδελφοι ,

Το 2013 το τοπίο στην αυτοδιοίκηση θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε ως τώρα. Θα έχουμε κατάρρευση υπηρεσιών και μαζικές ιδιωτικοποιήσεις.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πρέπει γρήγορα να προετοιμαστεί για αυτή τη νέα πραγματικότητα. Η επίσπευση του ενδιάμεσου συνέδριου της με στόχο την εκτίμηση της νέας κατάστασης και την λήψη μέτρων αλλά και την αποκατάσταση της ενότητας του κλάδου που πληγώθηκε στο τελευταίο συνέδριο μας, είναι επιβεβλημένη. 

 Δεκέμβριος 2012                            Α.Σ.Κ – Ο.Τ.Α

Η ανακοίνωση της ΑΣΚ - ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...