Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Βόμβα για τα οικονομικά της κυβέρνησης και των Δήμων το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ

Ενώ πωλούν 250 εκατ. ευρώ την ΕΥΔΑΠ, ο νέος αγοραστής (με το καλημέρα σας), λαμβάνει 522 εκ. ευρώ σύμφωνα με την Κοινοτική νομοθεσία!!!

Απάντηση της Κομισιόν στον Ν. Χουντή

Αν πωληθεί η ΕΥΔΑΠ, ο αγοραστής πρέπει να λάβει μέσα σε 90 μέρες τις τεράστιες μη αμφισβητούμενες οφειλές του Δημοσίου και των Δήμων που έχουν δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες. Αυτό θα συμβεί εφόσον ο νέος ιδιοκτήτης απλά «κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του οφειλέτη», σύμφωνα με την Κοινοτική νομοθεσία.
 
Αυτά προκύπτουν από την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου για την φορολογία και την καταπολέμηση απάτης, κ. Α. Šemeta, στην ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή σχετικά με τα χρέη του Δημοσίου και των Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ.

Βόμβα για τα οικονομικά της κυβέρνησης και των Δήμων

Η απάντηση αυτή, είναι βόμβα για τα οικονομικά της κυβέρνησης αλλά και των Δήμων που μαζί χρωστάνε 522 εκατ.  ευρώ (χωρίς προσαυξήσεις) στην ΕΥΔΑΠ. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται η τραγελαφική κατάσταση που δημιουργείται με την πώληση της ΕΥΔΑΠ που ενώ ετοιμάζονται να την πουλήσουν περίπου στα 250 εκατομμύρια ευρώ, ο νέος αγοραστής, με το καλημέρα σας, θα απαιτήσει 522 εκατομμύρια και προσαυξήσεις που είναι βεβαιωμένες οφειλές.

Στην ερώτησή του, ο Ν. Χουντής, αφού σημείωνε ότι «το Ελληνικό Δημόσιο και Δήμοι, οφείλουν στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από απλήρωτα τιμολόγια… και ακόμα υπάρχουν τεράστιες οφειλές του κράτους προς την εταιρεία από επιχορηγήσεις για κεφαλαιουχικές δαπάνες», ζητούσε από την Επιτροπή να διευκρινίσει αν γι' αυτά τα χρέη, μπορούν να εφαρμοστούν οι οδηγίες 2000/35/ΕΚ και 2011/7/ΕΕ που προβλέπουν ότι σε περίπτωση καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές και μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίων αρχών, οι οφειλές είναι άμεσα απαιτητές από την εταιρεία και τους μετόχους της.

Στην απάντησή του ο κ. Šemeta, με πλήρη σαφήνεια τονίζει ότι: «Η οδηγία 2000/35/ΕΚ καταργείται με ισχύ από την 16η Μαρτίου 2013, από την οδηγία 2011/7/ΕΕ. Και οι δύο οδηγίες προβλέπουν τη διαδικασία έκδοσης εκτελεστού τίτλου για τον πιστωτή για την είσπραξη μη αμφισβητούμενων οφειλών, στην περίπτωση που ο πιστωτής έχει κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του οφειλέτη».

Πηγή : left.gr

δημοσίευσε ...