Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Δήμος Βύρωνα: Σε εργολάβους εργασίες της καθαριότητας του Δήμου.


Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων Δήμου Βύρωνα μετά την Αποχή από την υπερεργασία του Σ/Κ συνεχίστηκαν και σήμερα Δευτέρα 11/11/2019 με συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο και εν συνεχεία στο Δημαρχείο, όπως είχε εξαγγείλει η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα προκειμένου η δημοτική αρχή Βύρωνα και ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κατωπόδης να αποσύρει τα τρία θέματα από την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν την ανάθεση εργασιών της καθαριότητας σε εργολάβους.
Παρά τις παρεμβάσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων, του αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλη Γκιτάκου και του μέλους της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ Γιώργου Χαρίση, που παραβρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βύρωνα και συζήτησαν με τους εργαζόμενους, ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης πιστός στο δόγμα «δεν υπάρχει άλλη λύση» επέμεινε στην θέση του για την ανάθεση εργασιών της υπηρεσίας καθαριότητας σε εργολάβους, ενώ δεν δίστασε να αποκαλέσει και εκβιαστές τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται.
Ακολουθώντας και ο Δήμαρχος Βύρωνα την πεπατημένη άλλων συναδέλφων του, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χρησιμοποίησε για «άλλοθι» την απαξίωση της υπηρεσίας από προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, που ο ίδιος επέβαλε κατά την πενταετή προηγούμενη θητεία του ως δήμαρχος της πόλης.
«Σαλαμοποιώντας» την υπηρεσία καθαριότητας, δίνοντας ένα – ένα τα κομμάτια της σε εργολάβους, που μόνο σκοπό έχουν το κέρδος, αδιαφορώντας για την ποιότητα της εργασίας αλλά και των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων που θα απασχολήσουν σε συνθήκες γαλέρας, είναι καθαρό ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου θα μείνουν χωρίς αντικείμενο εργασίας και οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν τα υπερκέρδη των εργολάβων.
Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. πρόσφατα, αλλά φαίνεται ότι βρίσκει πρόθυμους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να την εφαρμόσουν και ας ισχυρίζονται ότι είναι θεματοφύλακες του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων και ας θέλουν ακόμη και να δείξουν φιλεργατικό προφίλ παίρνοντας το μέρος των εργαζομένων εκεί όμως που δεν τους κοστίζει τίποτα και μόνο στα λόγια.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μείνουν δημόσιες οι υπηρεσίες των Δήμων και να προσφέρουν στην κοινωνία αυτά που της αξίζει και δωρεάν.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / Νοέμβριος 2019


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...