Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Όχι της κυβέρνησης στους εργαζόμενους των ΟΤΑ για έκτακτο επίδομα


Σχόλιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ για την άρνηση της κυβέρνησης να χορηγήσει έκτακτο επίδομα στους εργαζόμενους των δήμων.
Στα λόγια «συμπάθειας» και «κατανόησης» περιορίστηκε η κυβέρνηση και ο υπουργός εσωτερικών στην επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για την χορήγηση έκτακτου επιδόματος στους εργαζόμενους των Δήμων που από την πρώτη στιγμή μπήκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η κυβέρνηση της ΝΔ εξυπηρετώντας πάντα τις «ανάγκες» του κεφαλαίου, προσφέρει απλόχερα γενναίες χρηματοδοτήσεις, επιδοτήσεις και προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους (καναλάρχες, εφοπλιστές της ακτοπλοΐας και άλλους). Όταν πρόκειται όμως για εργαζόμενους στους δήμους επικαλείται την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και αρνείται ακόμα και αυτό το ελάχιστο σε αυτούς που τάχα χειροκροτεί επειδή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας με κίνδυνο την υγεία αλλά και την ίδια την ζωή τους.
«Για δημοσιονομικούς λόγους δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα χορήγησης πρόσθετου έκτακτου επιδόματος» στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, απάντησε κυνικά και ξεκάθαρα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος στην επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από μια κυβέρνηση που εκτελεί εντολές του ΣΕΒ και της Ε.Ε. και με την αντεργατική πολιτική της επιτίθεται όλο και πιο βίαια στον κόσμο της εργασίας, καταργώντας δικαιώματα και κατακτήσεις.
Δεν βάζουμε τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας στον γύψο, όπως θέλουν. Διεκδικούμε την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Δεν μένουμε σιωπηλοί, όπως μας θέλουν.
Τα «καλυμμένα» πρόσωπα έχουν φωνή.
Οργανώνουμε την δική μας αντεπίθεση και αγώνα για την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και των μέτρων που ήρθαν για να μείνουν.
Αθήνα, 13/5/2020


δημοσίευσε ...