Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Το ΦΕΚ και η εγκύκλιος της νομοθετικής απο-ρύθμισης για τους συμβασιούχους



Στο άρθρο 24 του Ν.4479/2019 «Τροποποιήσεις του Ν.2725/1999 (Α 121) και άλλες διατάξεις», περιγράφεται η νομοθετική απο-ρύθμιση Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους, μέσω της οποίας χιλιάδες συμβασιούχοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα βρεθούν εκτός αγοράς εργασίας. Ενώ οδηγεί στα χέρια εργολάβων τις υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων, όσον κι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διακηρύττει το αντίθετο.
Επίσης χωρίς να είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της ώρας, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και η ερμηνευτική εγκύκλιος της νομοθετικής απο-ρύθμισης (αρθ.24 ν. 4479/2017), προκειμένου να μην δημιουργήσει προβλήματα το Σαββατοκύριακο στην αποκομιδή των συσσωρευμένων από τις κινητοποιήσεις όγκων απορριμμάτων, μιας και η εγκύκλιος αφήνει αν όχι όλους τουλάχιστον την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων – συμβασιούχων «ακάλυπτους» από ασφάλιση και μισθοδοσία μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις.  
Όπως αναφέρει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας»:
«…Εμείς λέμε καθαρά σ’ όλους τους συμβασιούχους πως η τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή οδηγεί σε 10.000 απολύσεις και ότι σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αφού ακόμα και ο περιορισμένος αριθμός των θέσεων που θα προκηρυχθούν, αν προκηρυχθούν, είναι υπό την αίρεση των δανειστών.
»Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι ο αγώνας που δόθηκε οφείλουμε να τον συνεχίσουμε. Να μην υπάρξει καμία επανάπαυση ή απογοήτευση και πρέπει όλα τα σωματεία να διασφαλίσουν την προκήρυξη θέσεων από τους δήμους που θα καλύπτουν όχι μόνο τον αριθμό των συμβασιούχων που εργάζονται σήμερα, αλλά να καλύπτουν και τις πραγματικές ανάγκες που είναι πολλαπλάσιες.
Ο συντονισμός δράσης με άλλες ομοσπονδίες και κλάδους εργαζομένων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και την ΑΔΕΔΥ, αλλά πρωτίστως με την κοινωνία που στάθηκε αλληλέγγυα αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του προβλήματος είναι αναγκαία για την μαζικοποίηση και την μεγαλύτερη ένταση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους, βάζοντας φρένο και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών.
»Συνεχίζουμε τον αγώνα και προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι δεν ξεμπέρδεψε με μας, θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά της!»

ΕΔΩ το ΦΕΚ 94Α/29-06-17.
ΕΔΩ η εγκύκλιος


δημοσίευσε ...