Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΣΟΜΕΔΠ: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο Σωματείο Εργαζομένων Ν.Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας


Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράσταση του στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.
Οι συνάδελφοι εδώ και μέρες δίνουν αγώνα ενάντια στις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής που προσπαθεί να προχωρήσει στην εκποίηση των υπηρεσιών της καθαριότητας. Και για να πετύχει τους σκοπούς της, η διοίκηση του δήμου τους εκβιάζει ότι θα τους σύρει  στα δικαστήρια προκειμένου να τους τρομοκρατήσει.
Η στάση της δημοτικής αρχής του κ. Βούρου δεν μας προκαλεί εντύπωση.
Το τελευταίο διάστημα σειρά δημοτικών αρχών υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης εκμεταλλεύονται ως ευκαιρία τον κορονοϊό και προχωρούν σε μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών με στόχο να ενισχυθεί η κερδοφορία των εργολάβων.
Για να πετύχουν τους σκοπούς τους χρησιμοποιούν τους εκβιασμούς και τα δικαστήρια.
Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι συνάδελφοι τρομοκρατούνται με τέτοιες πρακτικές. Αντιθέτως πεισμώνουν ακόμα περισσότερο.
Ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι αγώνας μόνο των συναδέλφων αλλά πρέπει να είναι ολόκληρης της κοινωνίας αφού το τίμημα των εκποιήσεων των υπηρεσιών θα το πληρώσουν το επόμενο διάστημα όλοι οι δημότες μέσα από τα  δημοτικά τέλη.
Καλούμε τη δημοτική αρχή Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης  των υπηρεσιών αλλά και να σταματήσει τις απειλές και την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων, που υπερασπίζονται τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...