Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

To leasing δεν είναι η λύση …





                                                                                                  Πειραιάς, 12/3/2012
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ                                       
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧ/ΚΩΝ
 & ΕΡΓ/ΤΩΝ Δ.ΠΕΙΡΑΙΑ
                   
To leasing δεν είναι η λύση …
Σε μια τόσο κρίσιμη οικονομικά περίοδο που μας έφεραν οι πολιτικές που ασκήθηκαν από τις κυβερνήσεις και  τις συγκυβερνήσεις των τελευταίων ετών,  με  τα δάνεια και τα τοκοχρεολύσια να έχουν ξεπεράσει πλέον το «κόκκινο» και να είναι δυσβάσταχτα για τα οικονομικά του Δήμου, με  τις επιχορηγήσεις από το κράτος συνεχώς να μειώνονται (ΚΑΠ – ΣΑΤΑ κλπ), με τους Δημότες και τους εργαζόμενους να δοκιμάζονται καθημερινά, έχοντας ξεπεράσει το όριο της εξαθλίωσης σε πάρα πολλές περιπτώσεις, η Δημοτική Αρχή αποφασίζει να βάλει ακόμη μία «θηλιά» στο λαιμό του ήδη «πνιγμένου» Πειραϊκού Λαού.

Στις 13 Μαρτίου 2012 διενεργείτε  Δημόσιος Διαγωνισμός για την προμήθεια οχημάτων – μηχανημάτων με τη μέθοδο Leasing από τον Δήμο Πειραιά.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται περίπου στο ποσό των 4.500.000 € για τα δημοπρατούμενα είδη και στο ποσό των 3.500.000€ περίπου για την συντήρηση των δημοπρατούμενων ειδών για μία 5ετία, ήτοι συνολικό ποσό 8.000.000 περίπου το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους.

Θέλοντας να ενημερώσουμε, όσους δεν το γνωρίζουν, σας πληροφορούμε ότι  αυτή τη στιγμή ο Δήμος διαθέτει: περίπου 55 απορριμματοφόρα διαφορετικού  τονάζ, 4 απορριμματοφόρα της ανακύκλωσης, 12 περίπου ανοικτά φορτηγά, 2 οχήματα μεταφοράς Containers,   2 μηχανικά σάρωθρα μεγάλης χωρητικότητας και 2 μικρότερης, χωρίς να υπολογίζουμε σε αυτά, τα οχήματα που έκανε δωρεά ο ΕΣΔΝΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος). Ικανότατος δηλαδή στόλος για να ανταπεξέλθει στις μειωμένες πλέον καθημερινές ανάγκες της υπηρεσίας Καθαριότητας (η μείωση φτάνει τουλάχιστον στο 20%).

Επίσης ο Δήμος διαθέτει οργανωμένη υπηρεσία επισκευής και συντήρησης οχημάτων μηχανημάτων. Αρκεί μια συγκριτική ματιά να ρίξει κανείς στις δαπάνες του έτους της υπηρεσίας, για αγορά ανταλλακτικών, για να καταλάβει ότι τα 3.500.000 ευρώ του διαγωνισμού για την επισκευή και συντήρηση ολοκαίνουργιων οχημάτων – μηχανημάτων κρίνεται επιεικώς υπερβολικό, ενώ με τον τρόπο αυτό απαξιώνεται η υπηρεσία και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτήν.  

Με δεδομένη αφενός μεν την περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε και την μεγάλη οικονομική δυσπραγίας του Δήμου και αφετέρου την καθημερινή μείωση του όγκου αποκομιδής απορριμμάτων σε συνδυασμό δε με την απαξίωση και μερική κατάργηση του Οργανωμένου Τμήματος Επισκευής και Συντήρησης Οχημάτων – Μηχανημάτων, δεν καταλαβαίνουμε το σκοπό της νέας δανειακής σύμβασης που θέλει να συνάψει ο Δήμος με ανάδοχους Ιδιωτικών Συμφερόντων και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μάλιστα με ιδιαίτερα μεγάλο οικονομικό τίμημα.

Ένα τίμημα που θα προστεθεί στα τόσα άλλα και θα κληθεί να πληρώσει ο Δημότης του Πειραιά που πλέον αδυνατεί να ανταπεξέλθει και στις πιο βασικές  ανάγκες του.

Αν μάλιστα επαληθευτούν οι συνεχόμενες εξαγγελίες των κυβερνήσεων για καταργήσεις των υπηρεσιών Καθαριότητας και μείωση του προσωπικού, πράγμα το οποίο απευχόμαστε αλλά επειδή ποτέ δεν μένουμε  στις ευχές, θα αγωνιστούμε δυναμικά για να το αποτρέψουμε…, εύλογα δημιουργούνται τα ερωτήματα:

προς τι ο νέος εξοπλισμός ? «πανωπροίκι» για τον  Ιδιώτη θα γίνει ?     

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας να πάρει άμεσα θέση και όλοι μαζί να αντιδράσουμε ώστε έστω και την τελευταία στιγμή  να αποτρέψουμε τη διενέργεια του διαγωνισμού που φέρνει ουσιαστικά την Ιδιωτικοποίηση του Τμήματος Επισκευή και Συντήρησης Οχημάτων – Μηχανημάτων.
Το γεγονός ότι θα σταλούν τεχνίτες προς επιμόρφωση στην ανάδοχο προμηθεύτρια εταιρεία, δεν πρέπει  να μας εφησυχάζει και να μας αποπροσανατολίζει, στοιχείο που δεν συμπεριλαμβάνεται στους όρους της μελέτης του διαγωνισμού, όπως επικαλείστε  και προφανώς έχετε παραπλανηθεί από τις υποσχέσεις  που εύκολα δίνει η Δημοτική Αρχή , προκειμένου να πραγματοποιήσει τους σκοπούς της.

Β. ΓΚΙΤΑΚΟΣ
Γ. ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ 

δημοσίευσε ...