Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Τραμπουκισμοί και βία από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Πειραιά - ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10 ΙΟΥΝΗ 2021

 


Νέο περιστατικό βίας, τραμπουκισμού, προσβολής και προσπάθειας τρομοκράτησης των εργαζομένων συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα με πρωταγωνιστή τον «συνήθη ύποπτο» τέτοιων ενεργειών, αντιδήμαρχο καθαριότητας Παναγιώτη Ρέππα.

Αυτή τη φορά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας μπούκαρε, με όλη την σημασία της λέξης, στο Β’ τομέα καθαριότητας και τα έκανε στην κυριολεξία γυαλιά καρφιά, κλωτσώντας καρέκλες και σπάζοντας τζάμια, καθυβρίζοντας και προσβάλλοντας τους παρευρισκόμενους εργαζόμενους, γιατί δεν δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο, όπως προφανώς θα ήθελε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ενεργεί με τέτοιον αχαρακτήριστο τρόπο ο κ. Ρέππας. Έχει δημιουργήσει παρόμοια περιστατικά και σε άλλους χώρους εργασίας έχοντας ως στόχο τους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας, ενώ πολλές είναι και οι φορές που κρίνει και εκφέρεται προσβλητικά και απαξιωτικά, ακόμα και για το σωματότυπο τους ή τις ιδιαιτερότητες των εργαζομένων, φανερώνοντας την ρατσιστική του διάθεση.

Δεν έμεινε μόνο σε αυτό ο αντιδήμαρχος. Στην πρόθεση εργαζομένων, που ήταν παρόντες στο περιστατικό, να καταθέσουν μήνυση εναντίον του, έστειλε την πρόθυμη διοίκηση της υπηρεσίας, διευθυντή και προϊστάμενο, να τους «κατευνάσει» απειλώντας τους και μετακινώντας τους την άλλη ημέρα σε άλλους τομείς καθαριότητας.

Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που οι «καλοπληρωμένοι» από την δημοτική αρχή, με πλασματικές υπερωρίες που πραγματοποιούν από το σπίτι τους, διευθυντής και προϊστάμενοι εκτελούν αβίαστα αυταρχικές εντολές του αντιδημάρχου καθαριότητας. Οι ανυπόστατες κλήσεις σε απολογία και οι αναίτιες πειθαρχικές διώξεις που γίνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση και μαζί με την εντατικοποίηση της εργασίας, την αναξιοκρατία, την άνιση μεταχείριση, τα «βολέματα» και την μη καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της υπηρεσίας καθαριότητας που έχει επιβάλει η δημοτική αρχή.

Πολύ εύκολα καλούν σε απολογία και τιμωρούν εργαζόμενους, γιατί έκαναν χρήση του διαλείμματος που δικαιούνται ή γιατί δεν κάθονται παραπάνω του ωραρίου τους στην εργασία τους, αλλά δεν είδαμε ποτέ να λογοδοτούν οι υπεύθυνοι, για την μη καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών, για την μη χορήγηση των ΜΑΠ σε όλους τους δικαιούχους, για την εντατικοποίηση της εργασίας, τα εργατικά ατυχήματα και τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 εκδικάζεται στα δικαστήρια του Πειραιά η αγωγή συναδέλφων για τις δεδουλευμένες υπερωρίες Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου 2019 που ενώ η δημοτική αρχή μετά από κινητοποιήσεις δεσμεύτηκε να καταβάλει, στη συνέχει απέσυρε την δέσμευση της εμπαίζοντας τους εργαζόμενους.

Το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά έχει αναλάβει εξολοκλήρου την οικονομική επιβάρυνση της αγωγής και φυσικά θα στηρίξει και τους συναδέλφους στο δικαστήριο.

Για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των ετών 2019 – 2020 που προβλέπονται από την νομοθεσία και δεν χορηγήθηκαν και η δημοτική αρχή παρά τις παρεμβάσεις μας δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια, το Σωματείο μας έχει ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο για την οποία αναμένουμε την απάντησή του.

Συνάδελφοι,

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, η εφαρμογή εξαντλητικών ωραρίων, η απλήρωτη εργασία, ο στραγγαλισμός των εργασιακών δικαιωμάτων μας, που εφαρμόζει η δημοτική αρχή Πειραιά, καθώς και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης,  νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα αφού επιβάλλεται εκτός από τον απαράδεκτο τρόπο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και η νόμιμη απεργοσπασία για τους περισσότερους κλάδους, το ηλεκτρονικό φακέλωμα και η φίμωση των σωματείων που μάχονται, αντιδρούν και αντιστέκονται ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, είναι αυτά που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο τερατούργημα που κατέθεσε η κυβέρνηση στη βουλή. Θέλουν εργασία λάστιχο και ζωή λάστιχο.

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την μόνιμη τηλεργασία και τους «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς των Ο.Τ.Α.», που η δημοτική αρχή Πειραιά από τις πρώτες έτρεξε να συστήσει, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, αλλά και αυταπάτης ότι σκέφτονται «για το καλό μας» και όχι για το καλό των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους κλάδους εργαζομένων για να δώσουμε την δική μας δυναμική, ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση για την κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων που με αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν.

Υπερασπιζόμαστε κατακτήσεις και κεκτημένα δικαιώματα, όπως το σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).

Διεκδικούμε Εργασία και Ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους.

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετέχει στην απεργία των συνδικάτων την Πέμπτη 10 Ιούνη 2021 και καλούμε όλα τα μέλη μας να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...