Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

25/6/2021 4ωρη Στάση Εργασίας - Στηρίζουμε τους συναγωνιστές που διώκονται από την δημοτική αρχή Αλίμου

 


Η συνδικαλιστική δράση δεν ποινικοποιείται

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά προκηρύσσει 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι και καλεί τα μέλη του και τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά να στηρίξουν με την παρουσία τους, τον Γεν. Γραμματέα του Σωματείου και μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλη Γκιτάκο, που μαζί με άλλους τρεις συναγωνιστές – συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Κατερίνα Γιαννούλια, Μάριο Κατσουρό και Γιάννη Καπράλο, δικάζονται γιατί υπερασπίστηκαν συναδέλφισα – εργαζόμενη και τότε αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου στην πειθαρχική δίωξη που της είχε ασκήσει ο δήμαρχος Αλίμου κ. Αντρέας Κονδύλης προκειμένου να την παραπέμψει στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης.

Για υπόθεση που η συναδέλφισα – εργαζόμενη και τότε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, όπως και όσοι την στήριξαν, έχει δικαιωθεί και από το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ (Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης) αλλά και από το Εφετείο Αθηνών, ο δήμαρχος Αλίμου και τέσσερις αντιδήμαρχοι με κατασκευασμένες κατηγορίες, μακριά από τα πραγματικά γεγονότα, προσπαθεί να διασύρει εκπροσώπους των εργαζομένων με μοναδικό σκοπό την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εργαζομένων, να μην αντιδρούν και να μην αντιστέκονται στις αυθαίρετες και αυταρχικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής.

Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή Αλίμου σε κοινό δρόμο και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, θέλει συνδικάτα ελεγχόμενα και συνδικαλιστές υποταγμένους, προκειμένου να προχωρήσει στην «ανάπτυξη» των λίγων και στην  αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Εκεί αποσκοπούσαν οι αναιτιολόγητες απολύσεις εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Αλίμου το περασμένο καλοκαίρι, εκεί και η σειρά ανάθεσης εργασιών υπηρεσιών του δήμου σε ιδιώτες.

Μπορεί η εργοδοσία – δήμαρχοι, να λύνει το ζωνάρι της με τον νέο νόμο, αλλά την ίδια στιγμή έχει απέναντί της χιλιάδες εργαζόμενους και εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που δίνουν τη μάχη με καλύτερους όρους. Δεν τους βγήκε η υπονόμευση του αγώνα, όπως και δεν θα τους βγει και η επιδίωξη να βάλουν στον «γύψο» τα συνδικάτα, την εργατική - λαϊκή πάλη.

Το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, στηρίζει και στέκεται αλληλέγγυο στον Γεν. Γραμματέα του Σωματείου μας Βασίλη Γκιτάκο, το μέλος της ΑΔΕΔΥ Κατερίνα Γιαννούλια, το μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ Μάριο Κατσουρό και τον τότε πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου Γιάννη Καπράλο.

Την Παρασκευή 25 Ιούνη 2021 καλούμε τα μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά να συμμετέχουν στην 4ωρη Στάση Εργασίας από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι καθώς και στην παράσταση διαμαρτυρίας, στις 9:00π.μ. στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, έξω από το κτήριο «προκάτ», για να καταργήσουμε στην πράξη την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων που την στηρίζουν και θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο.


 

δημοσίευσε ...