Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

ΣΟΜΕΔΠ: Με "κοριούς" παρακολούθησης στα οχήματα του δήμου προσπαθούν να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους


 

Με εντελώς αιφνιδιαστικό τρόπο, στα κρυφά και χωρίς καμία ενημέρωση στους εργαζόμενους, η δημοτική αρχή προχώρησε στην εγκατάσταση «κοριών» παρακολούθησης σχεδόν στο σύνολο των οχημάτων – μηχανημάτων του δήμου.

Η αιφνιδιαστική ενέργεια της δημοτικής αρχής, αλλά και η εν κρυπτό εγκατάσταση των «κοριών», καθώς και η παντελής έλλειψη ενημέρωσης στους εργαζόμενους δημιουργεί πολλά ερωτήματα που η δημοτική αρχή Πειραιά είναι υποχρεωμένη να απαντήσει.

Ποιος έκανε την εγκατάσταση στα οχήματα – μηχανήματα του δήμου;

Έγινε παρέμβαση στο ηλεκτρικό – ηλεκτρονικό σύστημα του οχήματος – μηχανήματος? Και αν έγινε τηρήθηκαν οι τεχνικές δικλίδες ασφαλείας στην εγκατάσταση;   

ποιος έχει την ευθύνη σε περίπτωση βραχυκυκλώματος του συστήματος που αυτό μπορεί να αποφέρει πυρκαγιά και ατύχημα στον οδηγό και το πλήρωμα του οχήματος;

Γιατί δεν ενημερώθηκε το τμήμα επισκευής και συντήρησης οχημάτων – μηχανημάτων της διεύθυνσης καθαριότητας – ανακύκλωσης, που σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Πειραιά έχει την ευθύνη των εργασιών στα οχήματα – μηχανήματα;

Τηρούνται οι κανόνες της αρχής  προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων;

Που και ποιος θα διαχειρίζεται το σύστημα παρακολούθησης;

Τι στοιχεία – δεδομένα θα συλλέγουν; Που θα χρησιμοποιούνται;

Θα χρησιμοποιηθούν για την «αξιολόγηση» των εργαζομένων «τυπικώς» ή …«ατύπως»;

Θα χρησιμοποιηθούν σε κάποια μελέτη που θα στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας;

Όπως φαίνεται, για  την δημοτική αρχή Πειραιά περισσεύουν τα χρήματα των δημοτών για την τοποθέτηση συστημάτων παρακολούθησης, αλλά για αυτά που χρωστάει ο δήμος στους εργαζόμενους από την μη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας προηγούμενων ετών αλλά και του τρέχοντος, καθώς και για τις τραγικές συνθήκες στους χώρους εργασίας, δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ!

Οι «κοριοί» παρακολούθησης που τοποθέτησε κρυφά η δημοτική αρχή Πειραιά δεν έχουν στόχο ούτε την αναβάθμιση της υπηρεσίας, ούτε εξυπηρετούν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας που συνεχίζουν να πληρώνουν τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη και τις εργολαβίες των ιδιωτών (καθαριότητα-πράσινο-ηλεκτροφωτισμός κλπ).

Περιμένουμε από την δημοτική αρχή να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα.  

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία της καθαριότητας - ανακύκλωσης δεν χρειάζονται «μπαμπούλα» ή εκφοβισμό με το μάτι του «big brother» για να κάνουν την δουλειά τους. Το έχουν αποδείξει άλλωστε ακόμα και την δύσκολη περίοδο της πανδημίας του covid-19 που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας.


     

δημοσίευσε ...