Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Να πάρει πίσω τις απολύσεις ο Δήμαρχος Αλίμου

 


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του ΔΣ του νομικού προσώπου των Παιδικών Σταθμών δήμου Αλίμου, να προχωρήσει στην απόλυση τεσσάρων συναδέλφων των Παιδικών Σταθμών στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, κατόπιν εισηγήσεως του προέδρου που είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Αλίμου.


Εκτός της «στερεότυπης» πλέον αιτιολογίας που χρησιμοποίησε και πέρσι τον ίδιο καιρό για απολύσεις εργαζομένων, «μη προσήκουσα εκ μέρους της εργαζόμενης παροχή υπηρεσιών καθ’ όλη την διάρκεια της σύμβασης», ο δήμαρχος Αλίμου αυτή τη φορά προτάσσει και ως σπουδαίο λόγο απόλυσης τον μέχρι σήμερα μη εμβολιασμό των εργαζομένων.    

Χωρίς καμιά συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου, αφού η συνεδρίαση έγινε δια περιφοράς, προχώρησε και σε αυθαίρετη κανονιστική απόφαση δηλώνοντας ό,τι όσοι εργαζόμενοι δεν κάνουν το εμβόλιο και νοσήσουν από κορωνοϊό θα παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών αλλά και θα είναι αποκλειστικά υπόλογοι έναντι τρίτων που τυχόν κινηθούν νομικά!

Η μέθοδος και η πολιτική της Δημοτικής Αρχής Κονδύλη δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση. Για ακόμα μια φορά ο δήμαρχος Αλίμου λειτουργεί σαν λαγός της κυβέρνησης, νομοθετεί για αυτήν πριν από αυτήν. Είναι αδίστακτος!

Λέει ψέματα η Δημοτική Αρχή ότι νοιάζεται για την υγεία των εργαζομένων και των παιδιών. Αν νοιαζόταν πραγματικά όλο αυτό το διάστημα θα είχε προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων αλλά και σε αναλυτική εξαντλητική ενημέρωση σε σχέση με το κορονοϊό. Κυβέρνηση και Δημοτικές Αρχές έχουν σοβαρές ευθύνες. Τα μπρος, πίσω, οι αντιφάσεις, τα πρωτόκολλα-λάστιχο, καθώς και το δήθεν άριστο κυβερνητικό σχέδιο των εμβολιασμών με «ανταποδοτικότητα» ή με την υποχρεωτικότητα και τους εκβιασμούς για απολύσεις, δυνάμωσαν την αμφιβολία και έδωσαν έδαφος στον ανορθολογισμό και σε επιτήδειους κομπογιαννίτες που σχεδιασμένα υπερ-προβάλλονται για να διαδίδουν τις ψεκασμένες θεωρίες τους, βοηθούμενοι τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τις αντιπαραθέσεις και τους ανταγωνισμούς μονοπωλιακών ομίλων και καπιταλιστικών κρατών, αδιαφορώντας για τις ζωές που χάνονται.

Δεν φτάνει δηλαδή που δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας τώρα ζητούν και τα ρέστα!

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η αφωνία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου. Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ο εργοδοτικός του ρόλος.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου, να μην επιτρέψουν τους εκβιασμούς, τις αυθαιρεσίες και τις απολύσεις της κυβέρνησης και των δημάρχων. Εμείς είμαστε με την επιστήμη και συνεχίζουμε τον αγώνα ο άνθρωπος να πάει μπροστά και όχι πίσω. Συνεχίζουμε τον αγώνα για:

●Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

●Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

●Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

●Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των δημάρχων.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 30/7/2021  στις 10:30 το πρωί στο Δήμαρχο Αλίμου (Αριστοτέλους 53 - Άλιμος).

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

δημοσίευσε ...