Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΣΟΜΕΔΠ: 30 Μάη Απεργούμε και παλεύουμε


Το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά συμμετέχει στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018.
Ενώνουμε την φωνή μας με όλα τα εργατικά συνδικάτα που καταγγέλλουν την γραφειοκρατική συνδικαλιστική αριστοκρατία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ οι οποίες θεωρούν ότι μέσα από την λεγόμενη «Κοινωνική Συμμαχία» μπορεί να δοθεί λύση στα προβλήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Γυρίζουμε την πλάτη στους εκπροσώπους του εργοδοτικού – κυβερνητικού (παλιού και νέου) που βλέπει τους εργοδότες ως κοινωνικούς εταίρους και τη μορφή πάλης της απεργίας σαν ξεπερασμένη, που βλέπει τους αγώνες και τις αντιδράσεις των εργαζομένων ως: «ο λαϊκισμός και η πόλωση, που κυριαρχούν στη δημόσια σφαίρα, στερούν κάθε προοπτική για τις υγιείς και παραγωγικές κοινωνικές δυνάμεις»!
Στις 30 Μάη Απεργούμε και Παλεύουμε για:
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Επαναφορά τους 13ου και 14ου μισθού
Μείωση των ωρών εργασίας χωρίς μισθολογική περικοπή
Αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000
Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής σχέσης εργασίας
Επαναφορά όλων των απολυμένων στους ΟΤΑ
Μετατροπή όλων των συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των ΟΤΑ
Κατάργηση των ιδιωτικοποιήσεων και των εργολαβιών
Επανάκτηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών που ξεπουλήθηκαν
Κατάργηση των πλειστηριασμών εργατικής κατοικίας και λαϊκής περιουσίας - Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους – τραπεζίτη
Κατάργηση των μνημονίων και της επιτροπείας που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλες τις αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις που παλεύουν  για την αναζωογόνηση των συνδικάτων και τη δημοκρατική τους λειτουργία, και τη συγκρότηση ενός ευρύτερου ταξικού πόλου, χωρίς ηγεμονισμούς και παραταξιακές-κομματικές περιχαρακώσεις και σκοπιμότητες, που από τα κάτω θα συντονίζουν τη δράση τους και θα συμβάλουν στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και στην απαλλαγή του από μια ηγεσία που δεν μας εκπροσωπεί.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την οριστική ανατροπή των αντιλαϊκών, νεοφιλελεύθερων, μνημονιακών πολιτικών και καλούμε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία την Τετάρτη 30 Μάη και στην συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην οδό Πατησίων στο Μουσείο.

δημοσίευσε ...