Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Καμιά απόλυση εργαζόμενου με συμβάσεις Covid στους ΟΤΑ. Στάση Εργασίας και Παρασταση Διαμαρτυρίας Πέμπτη 10 Μάρτη.


 

 

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ COVID

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!! ΠΕΜΠΤΗ 10 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12:00 ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ 10:00π.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΛΕΩΦ. ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 15) 

Κλιμακώνουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας στο τέλος του Μάρτη. Την Πέμπτη 10 του Μάρτη δεν πάει κανένας για δουλειά. Συμμετέχουμε όλοι μας στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΊΑΣ που κήρυξε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 12. Συγκεντρωνόμαστε μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 10 το πρωί και απαιτούμε:

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας στο τέλος του Μάρτη.

Να καταργηθούν όλες οι συμβάσεις ελαστικής εργασίας.

Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους.

Ξέρουμε καλά ότι οι ανάγκες των υπηρεσιών μας από προσωπικό είναι μεγάλες, ότι καλύπτουμε βασικές ανάγκες στη λειτουργία των υπηρεσιών, ότι χωρίς εμάς πολλές από αυτές θα είχαν αναστείλει ακόμα και τη λειτουργία τους.  

Η κυβέρνηση μαζί με τους δημάρχους και το περιφερειάρχη λένε ψέματα ότι περισσεύουμε, ότι οι μόνιμοι συνάδελφοι μας επαρκούν κ.λ.π. Ποιον κοροϊδεύουν; Όλοι είναι από την ίδια μεριά, υιοθετούν και υλοποιούν πολιτικές κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Επιδιώκουν την υποβάθμιση ακόμα περισσότερο των υπηρεσιών από προσωπικό προκειμένου να τις χαρίσουν στους ιδιώτες.

Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε να υλοποιήσουν ούτε τους σχεδιασμούς τους, ούτε την πολιτική τους. Δεν είμαστε ανακυκλώσιμα υλικά όπου μέχρι και σήμερα μας είχαν ανάγκη και αύριο μας πετάνε στην ανεργία. Είμαστε εργαζόμενοι που θέλουμε να έχουμε Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά για να μπορούμε να πηγαίνουμε ένα πιάτο φαΐ  στις οικογένειες μας.

Φτάνει ο εμπαιγμός. Φτάνει η ομηρία. Τώρα ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει. Με τον αγώνα μας μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν δική  τους υπόθεση την επιτυχία της Στάσης Εργασίας αλλά και την συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο, να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους, να μην λείπει κανείς. Από τη μαζικότητα και τη συμμετοχή μας μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα .

                                                                               ΑΘΗΝΑ 8-3-2022

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ COVID ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 TOY ΜΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12:00 ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10:00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ!!!


 

Συνάδελφοι την Πέμπτη 10 του Μάρτη δεν θα πάει κανένας συνάδελφος με συμβάσεις covid στη δουλειά. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμα μας στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά. Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί μπροστά στο υπουργείο εσωτερικών

Απαιτούμε:

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος στο τέλος του Μάρτη, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου. 

Οι συνάδελφοι δεν περισσεύουν, στηρίζουν τις υπηρεσίες χωρίς αυτούς υπάρχει κίνδυνος πολλές υπηρεσίες να αναστείλουν ακόμα και τη λειτουργία τους. Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης για να μην  κρατήσει τους συναδέλφους στη δουλειά δεν πείθουν κανέναν. Ο σχεδιασμός τους, η πολιτική τους είναι η περεταίρω υποβάθμιση των υπηρεσιών με σκοπό το πέρασμα τους στους εργολάβους και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.   

Το ότι οι υπηρεσίες των δήμων είναι υποστελεχωμένες, ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις και οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης. Όλοι μαζί υλοποίησαν τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Όλοι αυτοί που πίνουν νερό στη πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης ήταν αυτοί που αρνήθηκαν την μετατροπή του  αρ. 103 του συντάγματος που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Είναι οι παρατάξεις τους στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια που ξεπουλάνε διάφορες υπηρεσίες των δήμων για να τονώσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  

Γνωρίζουμε και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, των δημάρχων και του περιφερειάρχη. Όλοι τους έχουν αποδείξει ότι είναι ορκισμένοι εχθροί της Μόνιμης και Σταθερής Δουλειάς. Αυτό που επιδιώκουν είναι να έχουν εργαζόμενους συμβασιούχους, όμηροι των πολιτικών τους, που θα παρακαλάνε για ένα μεροκάματο, που και αυτό θα το δίνουν όπως θέλουν και όποτε θέλουν.

Φτάνει πια. Τώρα είναι χρέος μας να περάσουμε στη αντεπίθεση να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας να έχουμε δουλειά μόνιμη και σταθερή με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.  Να απαιτήσουμε την κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Πέμπτη στις 10 του Μάρτη από τις από την έναρξη της πρωινής βάρδιας μέχρι τις 12:00 για τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους λήγουν στο τέλος του Μάρτη και καλεί σε μαζική συγκέντρωση όλων των συναδέλφων στις 10:00 μπροστά στο υπουργείο εσωτερικών.

Με βάση το καταστατικό του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ αρ. 32 δικαίωμα συμμετοχής στην Στάση Εργασίας έχουν τα μέλη και μη μέλη του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στους δήμους και τη περιφέρεια.  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

 

δημοσίευσε ...