Σάββατο 30 Απριλίου 2022

ΣΟΜΕΔΠ: Να αποσυρθούν όλες οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι και τoν αγώνα των εργαζομένων της cosco

 


Ψήφισμα από το ΣΟΜΕΔΠ, στήριξης και αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Cosco

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά καταγγέλλει την οργανωμένη επιχείρηση, κυβέρνησης και εργοδοσίας, να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τους απεργούς - εργαζόμενους στην Cosco, προκειμένου να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει διεκδικώντας τα αυτονόητα, ασφάλεια στην εργασία τους, συλλογική σύμβαση και αξιοπρεπή μισθό.

Αντί να ζητήσει ευθύνες για τα εργοδοτικά εγκλήματα που αφήνουν σακατεμένους τους εργαζόμενους ή στοιχίζουν ακόμα και τη ζωή τους, η κυβέρνηση της ΝΔ παραμονές της Εργατικής Πρωτομαγιάς ρίχνει όλο τον κρατικό μηχανισμό καταστολής, επιστρατεύοντας ακόμα και τα «βατράχια» του Λιμενικού, στην υπηρεσία του επιχειρηματικού ομίλου της Cosco για να διαφυλάξει τα συμφέροντα τους.

Δείχνοντας ξεκάθαρα για λογαριασμό ποιου και για ποιον δουλεύει το κράτος και οι μηχανισμοί του στήριξαν ξεδιάντροπα τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της εργοδοσίας προκειμένου να σπάσουν την απεργία, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο αγώνας των απεργών της COSCO είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Όχι μόνο, γιατί τα αιτήματα των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι δίκαια, αλλά και γιατί καταδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι μέσα από την οργανωμένη πάλη τους, μπορούν και καταργούν στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους και ρίχνουν στο κενό την τρομοκρατία και τις αυταρχικές πρακτικές κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της Cosco και του Σωματείου τους ΕΝΕΔΕΠ, για  εργασία με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Η κυβέρνηση να αποσύρει όλες τις δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι του Πειραιά. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ (Σύνταγμα 10:30π.μ.) – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (Πασαλιμάνι 11:00π.μ.)

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΙΣ 1:30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ & ΙΙΙ

δημοσίευσε ...