Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της Cosco από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Περάματος

 


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Χτες στο κάτεργο της cosco «γιορτάστηκε» η παγκόσμια μέρα υγείας και ασφάλειας με τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη εργαζομένου. Ο εργαζόμενος που ο ίδιος τηρούσε όλα τα ατομικά μέσα προστασίας έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων όταν υποχώρησε ένα σάπιο κάγκελο προστασίας στο πλοίο που ξεφόρτωνε.  Ένα νέο εργοδοτικό έγκλημα που θα είχε αποφευχθεί αν η cosco εφάρμοζε τα μέτρα ελέγχου των συνθηκών και προστασίας της ασφάλειας κ της υγείας των εργαζομένων.

                            

Μέτρα που απαιτούν οι εργαζόμενοι και το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ. Οι εργαζόμενοι της cosco που αγωνίζονται για την προστασία της ζωής τους αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες  με τις εκάστοτε κυβερνήσεις να στέλνουν ΜΑΤ ,να κηρύσσουν τις απεργίες τους παράνομες , να βάζουν πλάτη στην cosco , να επιτρέπουν να σακατεύονται εργάτες για να μην χαθεί ούτε ευρώ από τα κέρδη των αφεντικών. Να μετατρέπουν την επιθεώρηση εργασίας σε δεξί χέρι της εργοδοσίας με κατάργηση των οποίων μέτρων που αποτελούσαν ελάχιστο δίχτυ προστασίας της ζωής κ της υγείας των εργατών. Ως εργαζόμενοι και εμείς σε ένα κλάδο που μετράει δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στεκόμαστε στο πλευρό των εργατών της cosco στον δίκαιο αγώνα τους για ΣΣΕ με εφαρμογή μέτρων υγείας κ ασφαλείας για να γυρνάνε οι εργαζόμενοι σπίτια τους σώοι.

Συμμετέχουμε  όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση  της  Πρωτομαγιάς στο Πασαλιμάνι  στις 11π.μ. &  στις 1.30 μ.μ. στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι, με συγκρότημα από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο.  

Το Δ.Σ

                              Πέραμα 29/4/2022

δημοσίευσε ...