Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Το 2013 ξεκινούν οι αξιολογήσεις υπαλλήλων Δημοσίου και ΟΤΑ


"κλεμμένο" από : aftodioikisi.gr
Από το 2013 θα ξεκινήσει η ετήσια αξιολόγηση των οργανικών μονάδων του Δημοσίου και των ΟΤΑ αλλά και των ίδιων των υπαλλήλων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας. Σύμφωνα με το ΠΔ το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα,  κάθε υπάλληλος θα υπογράφει ένα συμβόλαιο απόδοσης με την υπηρεσία του (τον προϊσταμενό του),  ώστε ο εργαζόμενος να αξιολογείται με βάση ορισμένα κριτήρια όπως η διοικητική ικανότητα, η συμπεριφορά και η απόδοση.

Η βαθμολογία θα είναι στην 100βαθμη κλίμακα και με βάση αυτή ο υπάλληλος θα λαμβάνει ή όχι το πριμ παραγωγικότητας (Κίνήτρο Επίτευξης Στόχου και Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικού Στόχου) που ορίζει ο νόμος. Να σημειωθεί ότι τα πρώτα πριμ θα θα δοθούν στα τέλη του 2014, ενώ [αράλληλα παγώνουν για φέτος και του χρόνου οι προαγωγές που είναι άμεσα εξαρτημένες από την αξιολόγηση και, εκτός από το πριμ, είναι ο άλλος τρόπος για την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Εισηγητής για την αξιολόγηση θα είναι ο άμεσος προϊστάμενος, την αξιολόγηση όμως θα την κάνει ο προϊστάμενος της υπερκείμενης διοικητικής μονάδας, «προκειμένου να διασφαλίζεται η αξιοκρατία», όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Η αξιολόγηση κάθε οργανικής μονάδας (γενικής διεύθυνσης, διεύθυνσης, τμήματος) και κάθε υπαλλήλου θα γίνεται κάθε τρίμηνο και, βεβαίως, κάθε έτος, ενώ οι στόχοι τόσο για τις οργανικές μονάδες του Δημοσίου όσο και για τον κάθε υπάλλήλο θα μπαίνουν στο τελευταίο δίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.

δημοσίευσε ...