Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Άλλοι αγκομαχάνε, κι άλλοι ... !!!



Για να ενημερώσουμε όσους δεν το ξέρουν ή το ξέρουν πολύ καλά και προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας, αναφέρουμε ότι  
"οι αποδοχές των ειδικών συμβούλων, συνεργατών και ειδικών γραμματέων των δημάρχων καθορίζονται ακριβώς όπως και του προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου."
Σύμφωνα με το άρθρο 163 παρ. 1 του Ν. 3584/2007 (Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, ΦΕΚ 143/Α'), οι Ειδικοί Σύμβουλοι, Επιστημονικοί Συνεργάτες και Ειδικοί Συνεργάτες των Ο.Τ.Α. προσλαμβάνονται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το άρθρο 162 παρ. 1 του ίδιου νόμου, οι μετακλητοί Ιδιαίτεροι Γραμματείς των Δημάρχων λαμβάνουν τις αποδοχές των Ειδικών Συνεργατών του Δήμου.
Κατόπιν των ανωτέρω, οι Ειδικοί Σύμβουλοι, Επιστημονικοί Συνεργάτες και Ειδικοί Συνεργάτες των Ο.Τ.Α, εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της με αριθμ. οικ. 2/13917/0022/17.2.2012 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 414/Β’) «Καθορισμός αποδοχών του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου...», που εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση του άρθρου 22 παρ. 2 του Ν. 4024/2011. Επιπλέον, οι μετακλητοί Ιδιαίτεροι Γραμματείς των Δημάρχων λαμβάνουν τις ίδιες αποδοχές που δικαιούνται οι Ειδικοί Συνεργάτες του Δήμου βάσει της ανωτέρω Κ.Υ.Α.
Σημειώνουμε ότι η εν λόγω Κ.Υ.Α. ισχύει από 1/11/2011 και από την ημερομηνία αυτή παύει να ισχύει κάθε άλλη ρύθμιση που καθορίζει τις αποδοχές του προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ. των Ο.Τ.Α.
Δηλαδή ένας ειδικός σύμβουλος - συνεργάτης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), προσλαμβάνεται εφόσον δεν έχει προϋπηρεσία στη θέση, με τον μισθό των 852 ευρώ , ήτοι για 12μήνες 852Χ12= 10.224 ευρώ ετησίως μεικτά !!!

Εκτός βέβαια αν δεν ανήκουν στη "δύναμη" των ειδικών συμβούλων - συνεργατών και είναι Ιδιώτες που τους έχει ανατεθεί έργο. Στην περίπτωση αυτή προτιμάτε η δαπάνη μέχρι των 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ που γίνετε με απ' ευθείας ανάθεση.

Να σημειώσουμε ότι και στην μία περίπτωση και στην άλλη απαγορεύεται ... "δια ροπάλου", θα έλεγαν ... άλλοι, η παρεμβολή τους στην άσκηση καθηκόντων των υπαλλήλων κάθε οργανωμένης υπηρεσίας. 

  Υ.Γ το blog μας δεν εγκρίνει και δεν υιοθετεί ενέργειες σαν αυτές που έλαβαν χώρα ("ανακοίνωση" που κυκλοφόρησε) πρόσφατα, παράλληλα τις καταδικάζει ως ανήθικες, ανέντιμες και πιθανόν προβοκατόρικες που προσπαθούν κρυμμένες πίσω από την ανωνυμία τους να σπιλώσουν αξιοπρέπειες ή να προβοκάρουν καταστάσεις ... και φυσικά δεν πρόκειται να αναπαράγουμε.

"timeo Danaos et dona ferentes"
  Β.Γ.
  

δημοσίευσε ...