Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΑΣΚ-ΟΤΑ: "εκβιασμός που δεν ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΕΔΣΝΑ "



Οι εκβιασμοί προκειμένου να περάσει η ιδιωτικοποίηση στην διαχείριση των απορριμμάτων συνεχίζονται κανονικά!

Ο πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και πάλι δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό του συνδέσμου βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο την λειτουργία του φορέα.
Αυτή την φορά το έκανε χωρίς τις αστείες δικαιολογίες, ότι δηλαδή τον εμπόδιζαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και οι συνδικαλιστές και ότι  αδιαφορούν οι δήμαρχοι που δεν πάνε στην συνεδρίαση!.
 Οι εργαζόμενοι και η  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όπως είχαν δεσμευτεί δημόσια,  δεν εμπόδισαν τον πρόεδρο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., να φέρει προς ψήφιση τον προϋπολογισμό. Αντίθετα υποστήριζαν ότι η μόνη αντίδρασή τους ήταν στην απόπειρα να ληφθούν αποφάσεις για την εκχώρηση της κατασκευής και λειτουργίας των εργοστασίων σε ιδιώτες, μέσω της μεθόδου των Σ.Δ.Ι.Τ.
Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου και ενώ τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.  προσήλθαν κανονικά στην συνεδρίαση του συμβουλίου, ο κ Σγουρός ζήτησε να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός.
Ο κ. Σγουρός δήλωσε στην συνεδρίαση, πως με τα δεδομένα που υπάρχουν  δεν μπορεί να καλυφθεί το οικονομικό άνοιγμα του Συνδέσμου και γι’ αυτό το λόγο πιέζει: α) Να προχωρήσει η ρύθμιση του σχεδίου νόμου για την Αυτοδιοίκηση που έχει κατατεθεί στη βουλή, για την απευθείας  καταβολή των οφειλών των ΟΤΑ στον   Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και  β) Να υπαχθεί ο σύνδεσμος στους φορείς γενικής κυβέρνησης που δικαιούνται ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών!!
Όλα αυτά είναι φτηνές και αστείες δικαιολογίες και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αν τα πίστευε αυτά έπρεπε να τα πει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διοίκηση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και όχι να περιμένει το τέλος Μαρτίου και να αφήνει τον φορέα χωρίς ψηφισμένο προϋπολογισμό.
Η αλήθεια είναι μία και ξεκάθαρη. Ο κ Σγουρός εκβιάζει με αυτόν τον τρόπο τα μέλη του Δ.Σ του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. προκειμένου να περάσει η ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων μέσω των Σ.Δ.Ι.Τ.
Ο κ Σγουρός, όπως και όλοι οι όμοιοι του στα κόμματα του μνημονίου, το όπλο του εκβιασμού το ξέρει καλά.
Αυτό όμως που δεν γνωρίζει καλά, αυτός και οι όμοιοί του,  αλλά θα το μάθουν και αυτό σύντομα,  είναι πως τα πολιτικά ψωμιά τους τελειώνουν και πως δεν θα μπορούν ακόμα για πολύ να εκβιάζουν, ούτε να θεωρούν τα δημόσια αγαθά προσωπικό τους βιλαέτι.
Αθήνα 27-03-2012                                                              Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...