Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Οι εργαζόμενοι στην Τοπ. Αυτοδιοίκηση δεν είναι "συμμορία" τραμπούκων ...


"Δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ - ΟΤΑ κ. Θέμη Μπαλασόπουλου για την τακτική που ακολουθεί ο προέδρος και Περιφερειάρχης Αττικής κ.Γιάννης Σγουρός"


Σε Κοινή ανακοίνωση τους το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής χαρακτηρίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ, τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εκλεγμένους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, "συμμορία" τραμπούκων που βίαια κατάφεραν να αναβάλουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την απόφαση που θα έπαιρναν για την "υλοποίηση των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική".

Βαθιά αντιδημοκρατική , και βίαια  "καθεστωτική" πλέον, στη συνείδηση των εργαζομένων, είναι η πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και οι συγκυβερνήσεις στις οποίες συμμετέχουν.  Καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου και τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους με την επέμβαση των δυνάμεων  καταστολής σε κάθε τους κίνηση.

Από πότε ένας κλάδος 70.000 και πλέον εργαζομένων και το εκλεγμένο συνδικαλιστικό τους όργανο θεωρούνται οργανωμένη ομάδα βίας ?

Από πότε οι συνεδριάσεις των οργάνων γίνονται "κεκλεισμένων των θυρών" απαγορεύοντας την ελεύθερη έκφραση και διατύπωση θέσεων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως στην παρούσα περίπτωση οι εργαζόμενοι  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ?

Ποιος Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ δέχεται να πάρει μέρος σε μια συνεδρίαση που βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό ?

Κύριοι και μοναδικοί υπαίτιοι της αναβολής της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ είναι οι ίδιοι και ο εντολοδόχος τους, που δεν διστάζουν να παίξουν με την επιβίωση των εργαζομένων συναδέλφων συμβασιούχων στον ΕΔΣΝΑ αφήνοντας τους απλήρωτους επί μήνες.
Δεν διστάζουν επίσης να απαξιώσουν το έργο του ΕΔΣΝΑ μη καλύπτοντας τα λειτουργικά του έξοδα προκειμένου να δημιουργείτε σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία του.
Τέλος δεν διστάζουν να ψάχνουν και να δημιουργούν  "εφιάλτες" και  "παπαγαλάκια" μέσα στη τάξη των εργαζομένων, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν σαν "Δούρειο Ίππο" για να διεκπεραιώσουν τις "ΕΚΔΗΛΕΣ" επιδιώξεις τους  έναντι των ιδιωτικών συμφερόντων στα απορρίμματα.            


Ακολουθεί αυτούσια η κοινή Ανακοίνωση των ΥΠΕΣ και ΥΠΕΚΑ

Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΣ και ΥΠΕΚΑ σχετικά με την βίαιη αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ)
Αθήνα, 13 Μαρτίου 2012
Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας. Στην κατεύθυνση αυτή εδώ και μερικούς μήνες είναι σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια, με τη συνεργασία των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) και της Περιφέρειας Αττικής, για τη δημοπράτηση των έργων υποδομής για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.

Σήμερα, οργανωμένες ομάδες (εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ) κατάφεραν να επιβάλουν την βίαιη αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που αφορούσε στην «υλοποίηση των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική».

Είναι η τρίτη συνεδρίαση που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παρεμποδίζεται να πάρει αποφάσεις.

Η συνεδρίαση είχε συγκληθεί, προκειμένου να αποφασιστεί η υλοποίηση του υφιστάμενου Περιφερειακού Σχεδιασμού Αττικής για τα απορρίμματα, με εξειδίκευση σε ό,τι αφορά τη δημιουργία τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας (Φυλή, Α. Λιόσια, Γραμματικό, Κερατέα) με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ, που θα δημιουργήσει στη χώρα μας ένα σύγχρονο τρόπο αντιμετώπισης ενός τεράστιου προβλήματος για κάθε πολίτη της περιοχής .

Η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στην τύχη της και πολύ περισσότερο στα χέρια οργανωμένων ομάδων με άδηλες επιδιώξεις.

Τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών καταδικάζουν παρόμοιες ενέργειες που είναι καταφανώς αντίθετες στο δημόσιο συμφέρον και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους στο πλαίσιο της νομιμότητας, ώστε τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατό.

δημοσίευσε ...