Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α για τον αποκλεισμό από την εκλογική αποζημίωση

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.  

Στα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και την Κ.Ε.Δ.Ε για τον αποκλεισμό των εργαζομένων στους ΟΤΑ Α' βαθμού από την καταβολή της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης.
ΑΠΟΧΗ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ που έχει να κάνει με την προετοιμασία, διεξαγωγή και τη μεταφορά αποτελεσμάτων των Εθνικών Εκλογών.


Αθήνα, 16 Μαρτίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 363







ΠΡΟΣ:
ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ

Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία:
«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα και επί της οδού Καρόλου 24, και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ:

1.       Υπουργό Εσωτερικών,
που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Σταδίου 27.
2.       Υπουργό Οικονομικών,
που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Νίκης 5-7.
3.       Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών,
      που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Σταδίου 27.
4.       Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών,
που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Πανεπιστημίου 37
5.       Πρόεδρο και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.,
που κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα, επί της οδού Γ. Γενναδίου 8,
με την υποχρέωση να ενημερώσουν τους Ο.Τ.Α. και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών.

Στο Ν.4051/2012 (Φ.Ε.Κ. – ΤΕΥΧΟΣ Α΄ - ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 40/29-2-2012), «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του Ν.4046/2012», με το άρθρο 3, παρ. 2, τροποποιείται το άρθρο 131 του Π.Δ. 96/2007, το οποίο καθορίζει τους δικαιούχους της εκλογικής αποζημίωσης και το ανώτατο ποσό που μπορεί να χορηγηθεί.
Στους δικαιούχους δεν αναφέρονται καθόλου οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού που όπως όμως γνωρίζεται και έχετε ενημερωθεί, είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που απασχολούνται πραγματικά για την προετοιμασία, τη διεξαγωγή των εκλογών και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων. Και αυτό παρ’ ότι δεσμευτήκατε για την τροποποίηση της σχετικής διάταξης.

Στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, η εκλογική αποζημίωση σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ. 4 του Ν.3345/2005, μετά από συμφωνία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και του Υπουργείου Εσωτερικών είχε ενταχθεί στα μηνιαία κατ΄ αποκοπή έξοδα κίνησης.
Σε εφαρμογή της πιο πάνω νομοθετικής ρύθμισης εκδόθηκε η με αριθμ.: 2/35576/0022/13-7-2005 κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. – ΤΕΥΧΟΣ Β΄ - ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 1018/19-7-2005) που αύξανε τα έξοδα κίνησης κατά 32,00 ευρώ μηνιαίως από 1-1-2005 και άλλα 32,00 ευρώ από 1-7-2005.
Μετά τη συμφωνία αυτή η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ουδέποτε διεκδίκησε εκλογική αποζημίωση εκτός από τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού το Νοέμβριο του 2010, όπου λόγω των αποφάσεων της τότε κυβέρνησης τα μηνιαία κατ΄ αποκοπή έξοδα κίνησης μειώθηκαν κατά 20% μηνιαίως, από 365,00 σε 295,00 ευρώ, που διεκδικήσαμε την αναπλήρωση των απωλειών μας στα μηνιαία κατ΄ αποκοπή έξοδα κίνησης και κατ΄ επέκταση και στην εκλογική αποζημίωση.
Με το Ν.4024/2011 (νέο Βαθμολόγιο – Μισθολόγιο) καταργήθηκαν όλα τα επιδόματα και κατ΄ επέκταση και τα μηνιαία κατ΄ αποκοπή έξοδα κίνησης, όπου είχε ενσωματωθεί και η εκλογική αποζημίωση.
Επειδή η άρνησή σας να συμπεριλάβετε στους δικαιούχους της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 2 του Ν.4051/2012 τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού είναι άδικη και άνιση, μας αναγκάζει να προχωρήσουμε σε ΑΠΟΧΗ από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία, διεξαγωγή των εκλογών και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων των Εθνικών εκλογών όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν.
Σε περίπτωση συνέχισης της άρνησής σας, για ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας για την καταβολή της Ειδικής  Εκλογικής Αποζημίωσης και στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του στις 21 Μαρτίου 2012 θα αποφασίσει την κλιμάκωση και με άλλους τρόπους της κινητοποίησης.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής, εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς που απευθύνεται, καθώς και σε όσους  κοινοποιείται, για να λάβουν γνώση και να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες, αφού την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος       Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

 Θέμης Μπαλασόπουλος   Ιωάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...