Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Καταγγελία της Ελεύθερης Αγωνιστικής Έκφρασης (ΕΛ.Α.ΕΚ)


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Πειραιάς, 8 Μαρτίου 2012
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση (ΕΛ.Α.ΕΚ.) καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αναθέσει  σε Ιδιώτες τομείς της Καθαριότητας όπως είναι αυτοί της οργάνωσης της αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων και της αξιολόγησης και αναδιοργάνωσης της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

Η νεοφιλελεύθερη καθώς και η μνημονιακή πολιτική, που θέλει επιμελώς  να κρύψει η Δημοτική Αρχή από τους εργαζόμενους και τους Δημότες μέσα από τα επικοινωνιακά της παιχνίδια και τις φιλολαϊκές της "κορώνες", καθημερινά αποκαλύπτονται με τις πράξεις και τις τακτικές  που εφαρμόζει.

Η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων που επιχειρεί σε όλους τους τομείς, συντελεί στου λόγου το αληθές και συμβαδίζει απόλυτα με την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ.

Απαξιώνει με προκλητικό τρόπο  καθημερινά τις οργανωμένες  υπηρεσίες  του Δήμου και  τους εργαζόμενους χαρακτηρίζοντάς τους εμμέσως πλην σαφώς ανίκανους, ανάξιους και αδαείς , προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδια και τις πιθανές προεκλογικές δεσμεύσεις της.

Ειδικά στην περίπτωση της ανάθεσης έργου τομέα της Καθαριότητας,  στον ειδικό πλέον σύμβουλο Δημάρχου σε θέματα Καθαριότητας  και πρώην πρόεδρο του Σωματείου μας, στοχεύει στην απόλυτη χειραγώγηση και υπόταξη του πιο δυναμικού Σωματείου που δρα στον Δήμο Πειραιά.

Στους άμεσους σχεδιασμούς της είναι, η ανάθεση της επισκευής και συντήρησης των νέων οχημάτων που θα προμηθευτεί, σε Ιδιώτες,  αντί του αστρονομικό ποσού  των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και η κατασκευή επίσης μέσω Ιδιωτικής πρωτοβουλίας εργοστάσιου καύσης απορριμμάτων για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Όλα αυτά πραγματοποιούνται  σε μια περίοδο  ισχυρής οικονομικής  κρίσης, απόρροια των δικών τους πολιτικών και τη στιγμή που ο Δήμος μας βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των υπερχρεωμένων Δήμων της χώρας.

Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι Δημότες του Πειραιά που πλήττονται βάναυσα για μια ακόμη φορά από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή Πειραιά, διακυβεύοντας το δικαίωμα στην εργασία και την απώλεια του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου,  μετακυλώντας φυσικά τα οικονομικά βάρη των ενεργειών της στις ήδη εξαθλιωμένες πλάτες των Δημοτών, δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά για την αποτροπή υλοποίησης αυτών των έργων. 

Β. ΓΚΙΤΑΚΟΣ
Γ. ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ

δημοσίευσε ...