Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Αστυνομοκρατούμενες παρελάσεις...!!!


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

"κλεμμένο" από : iskra.gr
ΑΘΡΟΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
ΤΑ ΜΑΤ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
Κάτω από απίστευτο τρομοκρατικό κλοιό αστυνομοκρατίας με ΜΑΤ, ένστολους αλλα και αστυνομικούς με πολιτική περιβολή, διεξήχθη και ''ολοκληρώθηκε'' η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα.
Τίποτε δεν θύμιζε ανάλογους εορτασμούς του παρελθόντος, αφού παντού κυριαρχούσε ο αστυνομικός έλεγχος, η επιτήρηση και ο φόβος!
Παρά την αστυνομοκρατία, μεγάλες ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών προέβησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της οικονομικής και εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προέβησαν, χωρίς καμιά αιτιολογία και ανοικτά για λόγους τρομοκρατίας, σε αθρόες προσαγωγές διαμαρτυρόμενων πολιτών, ενώ έχουν εγκλωβίσει άλλες ομάδες εκπαιδευτικών διαδηλωτών.
Πιο αναλυτικά:
Λίγο πριν από την έναρξή της παρέλασης, στην οδό Βουκουρεστίου, προκλήθηκε ένταση από τα ΜΑΤ που περίφραξαν τον όγκο των εκπαιδευτικών οι οποίοι φώναζαν ειρηνικά συνθήματα κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, ενώ υπήρξαν και πιέσεις από ομάδες της ΕΛΑΣ που ήταν παρατεταγμένες
Αδίστακτη ήταν η ''επέμβαση'' της αστυνομίας η οποία απώθησε βίαια και διατηρεί υπό ''επιτήρηση'' τους διαδηλωτές, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου.
Ήδη από το τις 7 το πρωί έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ την στρατιωτική παρέλαση της Κυριακής αναμένεται να πολιορκήσει δύναμη 7.000 αστυνομικών.
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ!
Το σχέδιο αστυνομοκρατίας περιλαμβάνει κιγκλιδώματα που θα περιορίζουν την κίνηση, αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, προληπτικές προσαγωγές ακόμη και αφ' υψηλού παρατηρητές – αστυνομικούς που θα επιβλέπουν τις συγκεντρώσεις ακροβολισμένοι σε ψηλά κτίρια στο κέντρο της πόλης.
Στον βασικό σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται και η συνεισφορά μελών των ενόπλων δυνάμεων που, μαζί με αστυνομικούς της Ασφάλειας, θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία της πλατείας Συντάγματος και γύρω από την εξέδρα των επισήμων, που θα στηθεί μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
''Σκοπός'' της έμφοβης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Παπαδήμου είναι  να υπάρχει πλήρης έλεγχος όχι μονο στον περίγυρο της εξέδρας, αλλά σε όλοκληρο το Αθηναϊκό κέντρο! Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας είναι ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση χρειάστηκαν ειδική διαπίστευση, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον χώρο απέναντι από τους επισήμους.
---------------------------------------------

δημοσίευσε ...