Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά» από την ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ στο θέμα της αξιολόγησης δομών;

Ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ Θεσσαλονίκης για την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Καλαμαριάς να συμμετέχει στην αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων Καλαμαριάς σε πρόσφατη συνεδρίαση και ανατρέποντας παλιότερη ομόφωνη απόφαση αποφάσισε με ψήφους 6 υπέρ και 5 κατά να συμμετέχει στην επιτροπή που όρισε ο Δήμος για την αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών.
Πέρα από την μεθόδευση ακύρωσης της προηγούμενης απόφασης, όπου οι λόγοι για τους οποίους έγινε δεν εξηγήθηκαν, υπάρχει ζήτημα για την σκοπιμότητα συμμετοχής του συλλόγου σ' αυτή την διαδικασία.
Η ΑΣΚ-ΟΤΑ έχει καταθέσει από καιρό την άποψή της για το θέμα:
Η αξιολόγηση που θέλει το υπουργείο δεν θα γίνει για να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών για να καλυφθούν οι ανάγκες της κοινωνίας ή για να οργανωθούν καλύτερα οι υπηρεσίες,
 
Η αξιολόγηση είναι πρόφαση για να καταργηθούν υπηρεσίες ώστε να βγει το απαιτούμενο ''πλεονάζων'' προσωπικό που θα γεμίσει τη δεξαμενή των απολύσεων.

Ήδη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η αξιολόγηση παίρνει παράταση μέχρι τέλος του 2014, ενώ από την άλλη, προχωρά σε μονομερή καταγραφή ''πλεονάζοντος'' προσωπικού για να γεμίσει η δεξαμενή των 5-6000 απολύσεων. Ταυτόχρονα προχωρά σε οριζόντιες περικοπές, όπως έγινε πρόσφατα με τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνόμους.

Ανάλογη είναι και η θέση της ΠΟΕ-ΟΤΑ  που καταγγέλλει σαν επικοινωνιακή και προσχηματική την όλη διαδικασία, μιας και γίνεται χωρίς κανένα κριτήριο, με μοναδικό στόχο τις απολύσεις και την κατάργηση βασικών κοινωνικών αγαθών (υγεία - παιδεία- κοινωνική ασφάλιση κλπ).

Εμείς σαν παράταξη θεωρούμε αποπροσανατολιστική την απόφαση της πλειοψηφίας του συλλόγου, γιατί καλλιεργεί αυταπάτες στους συναδέλφους, ότι μέσα από  τέτοιες διαδικασίες  μπορούμε να απαντήσουμε στην λαίλαπα της επίθεσης που δεχόμαστε.
 
Επιπλέον η απόφαση αυτή που πάρθηκε από μέλη του συλλόγου, η πλειοψηφία των οποίων ανήκουν στο χώρο της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ (μεταξύ άλλων του Γ. Γραμματέα και του Αντιπροέδρου ο οποίος  είναι εκλεγμένος στο Γ.Σ. της ομοσπονδίας  με την ΠΑΣΚΕ), έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις θέσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Πιστεύουμε ότι χρέος μας  είναι να καταγγείλουμε την απάτη της αξιολόγησης και ταυτόχρονα να απαιτήσουμε από τους Δημάρχους να εγκαταλείψουν την παθητική στάση τους, η οποία στην ουσία είναι στήριγμα στις μνημονιακές πολιτικές.
 
Περιμένουμε από την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ) να πάρει θέση για την απόφαση που πήρε η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ του συλλόγου Καλαμαριάς.
                                                                                                     
Νοέμβριος 2013                       ΑΣΚ-ΟΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

δημοσίευσε ...