Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Απολύσεις Δημόσιο :δεν υπάρχουν «αυτοί» και «άλλοι», υπάρχουμε μόνο «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ»

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης που και οι δύο εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία από τους δανειστές, προσπαθούν να επιβάλουν τον κανιβαλισμό μεταξύ των εργαζομένων με τα καθημερινά δημοσιεύματα για κλάδους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα - απόλυση, εξυπηρετώντας τους δικούς τους σκοπούς.
Προσπαθούν να μας «τρελάνουν» με τις συχνές διαρροές ότι σήμερα είναι η σειρά «αυτών», αύριο των «άλλων». Οι εργαζόμενοι όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν «αυτοί» και «άλλοι», υπάρχουν μόνο «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ» και έτσι μόνο μπορούμε να αντισταθούμε, να αντιδράσουμε και να αποτρέψουμε την εξοντωτική λαίλαπα των απολύσεων, της ανέχειας και της εξαθλίωσης.

Ο ενιαίος αγώνας είναι η μόνη λύση για την ανατροπή των μνημονιών και αυτών που τα εφαρμόζουν, είναι η μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.  

Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να ενωθεί, να συντονιστεί και να οργανώσει τον υπέρ πάντων αγώνα ενάντια στις πολιτικές που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα αλλά καταστρέφουν στην κυριολεξία ανθρώπινες ζωές. Οι παραγοντισμοί, οι μικροπαραταξιακές αγκυλώσεις και οι μοναχισμοί δεν βοηθούν τον αγώνα, ούτε τους εργαζόμενους, αντίθετα διευκολύνουν το έργο της συγκυβέρνησης να μας αποτελειώσει.

Προς ενημέρωσή σας, παρακάτω παραθέτουμε σημερινά δημοσιεύματα από ιστοσελίδες     

21.000 απολύσεις και διαθεσιμότητες στο Δημόσιο - Ιδιωτικές εταιρείες να αναλαμβάνουν καθαριότητα και φύλαξη κτιρίων 

- “Ξαφνικός θάνατος” υπηρεσιών φέρνει χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες στο δημόσιο
 
- Καθαρίστριες σχολίων και δήμων στο στόχαστρο με ιδιωτικά συνεργία να περιμένουν στη... γωνία
 
- Τέλος και οι φύλακες σε δημοτικά κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις
 
- Κοινωνικές υπηρεσίες και πρόνοια στους ιδιώτες για να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι
 
- Κατάργηση χιλιάδων θέσεων φέρνουν οι αλλαγές με την είσοδο ιδιωτών στις υπηρεσίες 

“Η χάραξη νέων ορίων μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα” που ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει το μέλλον χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Επί της ουσίας ο υπουργός αναφέρθηκε σε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλαγής δομών του δημοσίου με κατάργηση υπηρεσιών όπου υπηρετούν δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι.

Το έργο των υπηρεσιών αυτών θα το αναλάβουν ιδιώτες με φθηνότερα εργατικά χέρια, άρα μικρότερο κόστος για το κράτος. 

Με κατάργηση υπηρεσιών σε διαθεσιμότητα ή απόλυση οι υπάλληλοι 

Ποιες είναι αυτές οι υπηρεσίες; Η περίπτωση των σχολικών φυλάκων αλλά και των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως έχουν δείξει το δρόμο.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα υπάρχουν περίπου 5.000 καθαρίστριες σχολείων και άλλες περίπου 3.000 που υπηρετούν στην καθαριότητα δημοτικών κτιρίων.

Το έργο καθαρισμού σε όλους τους παραπάνω τομείς μπορούν να το αναλάβουν ιδιωτικά συνεργία οδηγώντας σε διαθεσιμότητα και πιθανότατα σε απόλυση περίπου 8.000 άτομα.

Στην ίδια ακριβώς λογική προς κατάργηση φαίνεται πως πάνε οι υπηρεσίες φύλαξης δημοτικών εγκαταστάσεων, κτιρίων των δήμων, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ. Σε αυτούς τους χώρους φαίνεται πως αυτή τη στιγμή υπηρετούν άλλες 3.000 άτομα. 

Όπως στην περίπτωση σχολικών φυλάκων και υπηρεσίας καθαρισμού του υπουργείου Οικονομικών οι διαδικασίες

Ο κατάλογος που ήδη περιλαμβάνει 11.000 άτομα δεν τελειώνει εδώ. Στο στόχαστρο φαίνεται πως μπαίνουν άλλες 10.000 υπάλληλοι που σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία υπηρετούν στις υπηρεσίες πρόνοιας και τις κοινωνικές δομές του κράτους. Δομές στις οποίες μπαίνουν δυναμικά ιδιώτες για να αναλάβουν το έργο.

Ο κατάλογος λοιπόν περιλαμβάνει ακόμη και 21.000 άτομα τα οποία όπως στην περίπτωση των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, ακόμη και των δημοτικών αστυνομικών μπορούν να βρεθούν από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο με μια απλή κατάργηση της υπηρεσίας τους. 
newsit.gr
 
Τρόικα για απολύσεις: Δώστε «εδώ και τώρα» τα ονόματα 14.300 υπαλλήλων

Να προσδιορίσει «εδώ και τώρα» τη λίστα με τους 14.300 υπαλλήλων που εκκρεμούν για τις απολύσεις 2013 και 2014 ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας κατά τη σημερινή πεντέμισι ωρών πρωινή συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο. 

Πρόκειται για 11.000 υπαλλήλους που, με βάση τη συμφωνία με την τρόικα, πρόκειται να απολυθούν εντός του 2014, 1.300 από τους 4.000 του 2013 που πρέπει να έχουν απομακρυνθεί μέσα στις επόμενες 40 ημέρες (σ.σ. υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θα τους βρει από την αξιολόγηση των δομών των ΝΠΙΔ και των φορέων του Δημοσίου η οποία, όμως, δεν έχει προχωρήσει, αλλά και τους 2.000 της ΕΡΤ. 

Κι αυτό γιατί καθώς ακόμη δεν έχει λειτουργήσει ο νέος φορέας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και άρα δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις των αορίστου χρόνου (υπολογίζονται σε πάνω από 600) που θα αφαιρεθούν από τον αριθμό των απολυθέντων της ΕΡΤ (2.662), οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν έχουν κάνει ακόμη δεκτό επίσημα ούτε τον αριθμό των συγκεκριμένων 2.000 απολύσεων που υπολογίζει η ελληνική κυβέρνησης στις 4.000 του Δεκεμβρίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μόνοι που συνυπολογίζονται στις απολύσεις του Δεκεμβρίου είναι  οι 500 που έφυγαν για λόγους υγείας και οι 230 που αποχώρησαν αναγκαστικά λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων (επίορκοι). 
aftodioikisi.gr

δημοσίευσε ...