Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

«Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;» το ΠΑΜΕ Δημοσίου

Με δύο μήνες καθυστέρηση οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων (έτσι αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται) του ΠΑΜΕ δημοσίου, παράταξη του ΚΚΕ, θέλησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να δικαιολογήσουν τη στάση του μέλους τους (Γ. Παπαδούδη) που είναι και  εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στο Ταμείο Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ), στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ταμείου, το οποίο ομόφωνα, βάση των πρακτικών της συνεδρίασης της 11-9-2013, έκρινε ως αβάσιμες και μη νόμιμες τις ενστάσεις - προσφυγές των συναδέλφων δημόσιων υπαλλήλων για τη μείωση του εφάπαξ.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι, αν θα γινόταν γνωστή η στάση των εκπροσώπων του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ταμείο, αλλά και η δήθεν διαφοροποίηση του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ, αν δεν το δημοσίευε η Αυτόνομη Παρέμβαση και η ΑΣΚ-ΟΤΑ;
 
Πιστεύει άραγε κανείς ότι αν ήταν διαφορετική η στάση του εκπροσώπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλους του ΠΑΜΕ στη συγκεκριμένη απόφαση του ταμείου , δεν θα έβγαινε ο ίδιος να καταγγείλει την απόφαση των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ του Τ.Π.Δ.Υ.;
 
Δεν δείχνει ενοχή το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την παράταξή μας για την δημοσίευση, αντί να καταγγέλλει τη στάση των άλλων παρατάξεων που στρέφεται ενάντια στο δίκιο των εργαζομένων; 
Φοβούνται μην τους διαψεύσουν; Ή μήπως βρίσκονται, όπως πάντα, σε σύγχυση ή σε κατάσταση vertigo και έχουν ξεχάσει ποιοι είναι οι αντίπαλοι!
 
Μία εξήγηση μόνο υπάρχει: Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ να μην κατάλαβε τι ψήφιζε!
 
Αλλά γι’ αυτό δεν φταίμε εμείς. Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός: Δεν ήξερες; Δεν ρώταγες; Αλλά φαίνεται ότι ούτε ξέρουν, ούτε ρωτούν, ούτε διαβάζουν. Εμείς τους δίνουμε μία συμβουλή: Να ρωτούν, να διαβάζουν, να ακούν τους εργαζόμενους και να μην κάνουν ούτε τους πολύξερους, αλλά ούτε κυρίως να παρουσιάζονται ως οι φορείς της μοναδικής αλήθειας, γιατί τους κάνει συν τοις άλλοις και αλαζόνες.
 
Το ομόφωνη απόφαση, σε ένα επίσημο κείμενο του ΤΠΔΥ, σημαίνει ότι κανένα από τα παρευρισκόμενα μέλη του Δ.Σ. στη συνεδρίαση δεν εξέφρασε  ούτε την ουσιαστική, αλλά ούτε και την τυπική του αντίδραση. Και μπορεί κανείς στις τοποθετήσεις του έξω ή σε ανακοινώσεις του ή ακόμα και στο «καφενείο» να διαφωνεί και να βγάζει ταξικές «κορώνες», αλλά ο ίδιος άνετα την ώρα των κρίσιμων αποφάσεων μπορεί να συμφωνεί και με τους εκπροσώπους του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, σ’ αυτό που συμφέρει την εργοδοσία – κυβέρνηση. Όπως επίσης δεν είδαμε πουθενά, παρά του ότι έχουν περάσει δύο μήνες από την έκδοση της απόφασης, κάποια διαφοροποίηση.
 
Τελικά όμως φαίνεται ότι ο εκπρόσωπος τους ΠΑΜΕ, όπως και των άλλων παρατάξεων, κατά ομολογία τους, θέλουν να είναι «και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα». Να έχουν δηλ. διαφορετική άποψη ως συνδικαλιστές, αλλά ως μέλη του Δ.Σ. του ταμείου να υποχρεούνται να εφαρμόσουν το νόμο.
 
Άμα όμως συμβαίνει αυτό και πολύ περισσότερο αν και ο εκπρόσωπος των «ταξικών» δυνάμεων είναι εκεί για να εφαρμόζουν τους μνημονιακούς νόμους, τότε αλίμονο, ποιος θα μας προστατεύσει απ’ τους προστάτες μας!
 
Θυμίζουν έντονα τους μνημονιακούς υπηρέτες, που έξω στο περιστύλιο της βουλής δηλώνουν «on camera» το άδικο των μνημονίων αλλά μέσα ψηφίζουν όλα τα καταστροφικά μνημονιακά μέτρα για τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία της κοινωνίας.
 
Τέτοιους εκπροσώπους δεν τους χρειάζονται οι εργαζόμενοι και θα έπρεπε όλοι να είχαν παραιτηθεί.

δημοσίευσε ...